Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarKimyon, mutfaklarda sık sık tercih edilen ve yemeklerimize lezzet katan bir baharat. Yağ ve çay olarak da tüketilebilen bu baharatın vücuda faydalı etkileri bulunmaktadır. Peki kimyonun faydaları neler? Kimyon zayıflatır mı, kilo vermede bir etkisi var mı? Nasıl tüketilmeli? Kimyon kaç kaloridir? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Kimyon Zayıflatır MıKimyon çayı faydaları ile alternatif tıp tutkunlarının gündeminde yer alıyor. Şişkinlik giderici, sinir yatıştırıcı, yağ yakıcı özelliklere sahip olan Kimyon çayı, çeşitli karışımlarla afrodizyak etkisi de sağlayabiliyor. Peki, kimyon çayı nasıl yapılır? İşte, faydaları ve detaylı bilgiler
#Kimyon ÇayıKimyon tohumu mutfaklarımızda sık sık yer verdiğimiz baharatlardandır. Özellikle sağlığa faydalarını bilenler kimyon tohumunu kullanarak hem sağlık kazanır hem de yemeklerine lezzet katarlar. Sizde lezzetli yemekler yemek için kimyon tohumu kullanabilir, kimyonun olumlu etkilerinden faydalanabilirsiniz. Kimyon tohumu nedir ve ne işe yarar? Kimyon tohumu faydaları ve özellikleri hakkındaki tüm detayları sizin için derledik.
Çörek otu özellikle unlu mamullerde sıklıkla kullanılır. Ama Çörek otunun sağlığa faydaları olduğunu da mutlaka bir yerlerden duymuşsunuzdur. Çörek otu tohumu nedir? Çörek otu tohumu ne işe yarar? Çörek otunun özellikleri nelerdir? Çörek otunun faydaları nelerdir? Çörek otu tohumu hakkında öğrenmek isteyeceğiniz bilgileri sizler için derledik.