Kimlik yenileme değişim tarihi merak ediliyor. Kimlik yenileme işlemi bir süredir devam ediyor. Eski kimlikleri olan vatandaşlar yeni kimlik kartına geçmek için işlem tarihini araştırıyor. Peki kimlik yenileme ne zaman sona eriyor? Eski kimlikler ne zaman kadar geçerli? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Kimlik Yenilemeİçişleri Bakanı Süleyman Soylu ağustos ayından itibaren 15 yaş altı çocukların veli veya vasileri e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabileceklerini duyurdu. Bakan Soylu ayrıca Kurban Bayramı'ndan sonra nüfus işlemleriyle ilgili yeni bir uygulamanın hayata geçeceğini duyurdu. Bakan Soylu, 'tek tıkla soyağacı' uygulamasının başlatılacağını açıkladı.
#İçişleri BakanıCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, geçen yıl e-Devlet Kapısı üzerinden verilen "Kimlik Kartı Başvuru Randevusu" hizmetinin 5 milyondan, "Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu" hizmetinin 2 milyondan, "Pasaport Başvuru Randevusu" hizmetinin de 1 milyondan fazla kullanıldığını bildirdi.
#E-DevletKimlik değiştirme ne zaman bitiyor sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor Kimlik yenileme başvuruları alınmaya devam ediyor. Yeni yıla sayılı günler kala kimlik kartı değiştirme işleminde son başvuru tarihi gündeme gelmeye başladı. İçişleri Bakanlığı'nca 2017'de başlanan yeni kimlik kartların başvuruları online ya da Alo 199 hattı üzerinden alınan randevularla nüfus müdürlüklerince gerçekleşecek. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamada çipli kimlik kartı değiştirme işlemlerinin 2023'e kadar devam edeceği aktarılmıştı. İşte, kimlik yenileme randevu ekranı.
#Kimlik Değiştirme Son GünEngelli kimlik kartı almak için atılması gereken adımlar E-Devlet üzerinden tamamlanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden yapılabilecek olan engelli kimlik kartı başvurusu, 3 adımda gerçekleşecek. Peki, engelli kimlik kartı nasıl alınır? İşte, 3 adımda gerçekleşebilecek olan engelli kimlik artı alma işlemi hakkında detaylı bilgiler
#Engelli Kimlik KartıÇipli kimlik kartı olarak bilinen yeni kimlik kartına geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile beraber geçildi. Kimlik değiştirmek için vatandaşlar nüfus müdürlüklerine başvurularını yaptı. Ancak, yeni kimlikleri henüz almayan vatandaşlar, yeni kimlik kartları başvuruları ve başvuru ücretleri ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, yeni kimlik kartları (çipli kimlik) nasıl alınır? Kimlik çıkartma ücreti ne kadar?
#Çipli KimlikYeni dönemde değişikliğe uğrayarak kimlik kartı olarak kullanılacak olan nüfus cüzdanı için başvurular, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün randevu ekranı üzerinden yapılıyor. Yeni kimlik başvurusu için belirtilen kurumlara ücret yatırılması ve başvuruda talep edilen belgelerin teslim edilmesiyle birlikte işlem tamamlanıyor. İşte, yeni kimlik kartı başvurusunda merak edilen adımlar
#Yeni Kimlik2017 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanan kimlik yenileme işlemi ile beraber, milyonlarca vatandaş kimlik değiştirme başvurusunda bulundu. 2 yıldan fazla süredir kimlik değiştirme işlemleri devam ederken, kimlik yenileme müracatı ve kimlik değiştirmede son tarih vatandaşların gündemine geldi. Peki, kimlik yenileme son tarih ne zaman? Yeni kimlik başvuru nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Kimlik Yenileme Son Tarih Ne ZamanYeni kimlik başvurusu yapmak isteyen birçok kişi, bu sürecin nasıl işleyeceğini internet üzerinden öğrenmek istiyor. Bir süre sonra eski kimliklerin tedavülden kalkmasıyla birlikte tam anlamıyla kullanıma geçecek olan yeni kimlik kartı, nüfus müdürlükleri üzerinden randevu ile temin edilebiliyor. Peki, yeni kimlik başvurusu nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Yeni Kimlik Kartıİlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı ve basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.
#Kimlik KartıUETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi), Türkiye'de vatandaşlara ve kurumlara resmi tebligatların elektronik ortamda iletilmesini sağlayan bir sistemdir. Tebligatlar, hukuk davaları, idari işlemler ve resmi bildirimler gibi konularda yapılır. UETS’ye kaydolmak için PTT şubelerinden veya resmi e-Devlet kapısı üzerinden elektronik tebligat adresi almak gerekir. Bu sistem, hızlı ve güvenli bir şekilde yasal bildirimlerin yapılmasını sağlar, zaman kaybını önler ve tebligat süreçlerini daha etkin hale getirir.
#UetsHastalık ve işsizlik, birçoğumuzun korkulu rüyasıdır. Sosyal güvenlik sisteminde bu tür durumlara karşı bir dizi tedbirlerin alındığı Almanya’da işini kaybedenlerin sahip olduğu hakları konu etmek istiyoruz bugünkü Hürdanış Köşemizde.İşsizlik parası veya işsizlik yardımı olarak da adlandırılan bu ödenekten kimler yararlanabilir? Kısa adı ALG I olan işsizlik parasına nasıl başvurulur, hak etme şartları ve miktarı nedir? Nelere dikkat etmeli? Buna ilişkin soruların yanıtlarını siz değerli okurlarımız için araştırdık.
#ALMANYAKPSS ödeme ekranı, ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden kabul ediliyor. KPSS başvurusu için ödeme işlemlerinin de sağlıklı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Bunun için iki farklı yöntem bulunurken, ilki online olarak gerçekleşmektedir. Peki, KPSS ödemesi nasıl yapılır? İşte, KPSS ödeme ekranı
#KpssResmî Gazetede yayımlanan yeni Denklik Yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yurt içinde milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ile yurt dışındaki kurumlardan alınan öğrenim belgesi ve diplomaların denklik işlemlerinde yeni kriterler belirledi.
#MEB’Den Denklik DüzenlemesiKRV Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, daha önce Alman vatandaşlığına geçtikleri için Türk vatandaşlığından çıkmak zorunda kalan yurttaşlarımıza seslendi: “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bir onurdur. Ülkemizle sosyal, kültürel ve ekonomik bağlarımızı güçlendirmek için bir an önce Türk vatandaşlığı için başvurumuzu yapalım.”
#Türk VatandaşlığıYKS geç başvuru tarihi 2024, söz konusu sınava katılım sağlayacak olan üniversite adaylarının gündeminde yer alıyor. ÖSYM tarafından gerçekleşen normal başvuru sürecini kaçıran üniversite adayları için ikinci başvuru tarihi belli oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geç başvuruları, ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre mart ayında yapılacak. 2 gün sürecek olan başvuru sürecinde, YKS geç başvuru ücreti de yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek. Başvurularını yapamayan adaylar YKS geç başvurularını ÖSYM'nin AİS ekranından T.C kimlik numaraları ile tamamlayacaklar. 2024 YKS geç başvuru ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecek. Peki, YKS geç başvuruları ne zaman başlayacak? TYT, AYT, YDT sınav ücreti ne kadar? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#YKS Geç Başvuru ÜcretiÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) ilişkin 'Sıkça Sorulan Sorular' (SSS) yayımlandı. YKS 2024 başvuruları devam ediyor. Sınava katılacak olan adaylar kılavuzda YKS sıkça sorulan sorular ve cevaplarına erişebilirler.
#2024 YKS Sıkça Sorulan Sorularİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Aralık günü sosyal medya hesabından Fetulahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında çok önemli bir paylaşımda bulunarak, “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı’nın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubunun açığa alındığını” açıkladı.
#Ali Yerlikaya18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabilir mi sorusu, 15-16-17 ve 18 yaşında olan ya da daha küçük yaşlarda bulunan gençler tarafından araştırılıyor. Peki, 18 yaşından küçükler E-Devlet şifresi alabilir mi? E-Devlet şifresi kaç yaşına kadar alınabilir? İşte, o konuda var olan resmi bilgiler
#Edevlet