İran'da çıkarılan muhafazakar gazeteler, eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve askeri yapıyı eleştiren ifadeleri sızdırılan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i manşetlerindeki sert ifadelerle eleştirdi.
#İranİran basını, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın "21 Nisan'daki darbe girişimi"nde öldürüldüğünü iddia etti. Veliaht Prens Selman'ın "ölmedim" pozunu ofis müdürü Bedr el-Asakir Twitter hesabından yayınladı. Veliaht Prens Selman Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin omzuna elini koyarak poz veriyor.
#Prens Salman27 gündür ortalıkta gözükmeyen Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman ile ilgili müthiş bir iddia ortaya atıldı. İran merkezli Keyhan gazetesi, Suudi Veliaht Prensi'nin geçen ayki darbe girişiminde öldürülmüş olabileceğini iddia etti.
#Muhammed Bin Selmanİran'ın birçok kenti son birkaç günde, herhangi bir siyasi şahsiyet veya grubun çağrısı olmadan, ülkenin ekonomik, siyasi ve "yoksulluk, işsizlik" gibi sosyal durumuna itiraz etmek amacıyla bir araya gelen kitlelerin geniş çaplı gösterilerine sahne oldu. Etkisi giderek artan gösterilerin sebebi olarak, batık finans şirketlerinin binlerce kişiye yönelik yarattığı mağduriyet olduğu belirtiliyor. Associated Press haber ajansı gösterilerde iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Devlet televizyonuna konuşan İranlı bir yetkili ise hayatını kaybedenlerin İran polisi tarafından değil 'yabancı ajanlar' tarafından öldürüldüğünü iddia etti. İran İçişleri Bakanı Abdülrahman Rahmani Fazli, göstericilerin şehirlere 'korku, şiddet ve terör' yaydığını söylerken, göstericilere sert karşılık verileceğini açıkladı. İran'da Devrim Muhafızları ise protestolara devam etmeleri durumunda hükümet karşıtı göstericilerin "ulusun demir yumruğuyla" karşılaşacaklarını açıkladı.
#Son Dakikaİran'da resmi olmayan ilk sonuçlara göre, 12'nci dönem Cumhurbaşkanlığı seçimini oyların yaklaşık yüzde 59'unu alan Hasan Ruhani kazandı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bir başka deyişle İranlıların "Diplomatik Şeyhi" ülkesinde yeni bir dönem başlatan lider olarak adını tarihe yazdırdı.
#Hasan RuhaniAKP’nin Anayasa tasarısı hazırlıkları, Türkiye’nin bir saklı gündeminin doğmasına neden oldu: "Darbe mi? Şeriat mı?" İşte Türkiye’nin gizli gündemi bu soru. Herkes bunu tartışıyor. Ne rastlantı; yıllar önce, İslam devriminden önce benzer soru İran’ın da gündemindeydi. İranlı solcular, demokratlar, liberaller ve milliyetçiler bu soruyu tartışıyordu, darbeye karşı çıkıyorlardı. Gelin İran’ın İslam devrimi öncesi ve sonrası günlerine gidelim. Bir de, "mahalle baskısı" var mıymış görelim.