Bir hamur işi çeşidi olan kete, geleneksel lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış şekli yörelere göre farklılık göstermektedir. Kete, Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Kete, ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.Peki, kete tam olarak nedir, kete nasıl yapılır?
#Kete NedirGazeteci yazar Aynur Tartan, yeni kitabı ‘Bak Mutfakta Barış Var!’da Anadolu’nun bin bir lezzetini dostlarının tarifleriyle harmanladı. Kitap, hepimizi barış üzerine bir kez daha düşünmeye, ağzımızın tadını bozmadan, barışın sofrasında yaşamaya davet ediyor.