Kesme tahtaları mutfaktaki en büyük yardımcılarımızdan. Ancak doğru kullanılmayan ya da iyi temizlenmemiş bir kesme tahtası, maalesef gıda zehirlenmesinin kapısını aralıyor. Peki kesme tahtalarını kullanırken nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı...
#Kesme TahtasıMutfakta en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri kesme tahtalarıdır. Sürekli elimizin altında olan bu yardımcıda bazen et bazen sebzeleri doğruyoruz. Bu kadar farklı besinleri doğradığımız kesme tahtasının ahşapları pek sağlıklı bulunmuyor. Bu nedenle plastiği ve cam olanları daha sık tercih ediliyor. Ancak plastik olanları da temiz tutmak için bulaşık deterjanı tek başına etkili olmayabilir. Peki doğru temizlik için neler kullanılmalı? Kullanabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik…
#LezizzMeyve ve sebzelerin üzerindeki tarımsal ilaç kalıntıları sağlığımızı tehdit ediyor. Karbonatlı, limonlu, sirkeli su, bu maddenin temizlenmesi için yeterli mi? Peki hangi meyve ve sebzeler daha riskli, hangileri güvenli? 10 soruda inceledik...
#PestisitÇocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Ceylan, bebek ve çocuklarda özellikle yaz mevsimlerinde artış gösteren ve bazen yoğun sıvı kaybına neden olabilen ishale dikkat çekerek, erken dönemde önlem alınmazsa ciddi sağlık problemleri yaşanabileceğini söyledi.
#ÇocukKoronavirüs salgınında gıda güvenliğinin önemine vurgu yapan Gastronomi Bölüm Başkanı Gıda Mühendisi Dr. Zeynep Tacer Caba, özellikle et ürünlerinde el temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Çiğ ve yeterince pişirilmemiş gıdalar, mikrobiyolojik olarak risk kaynağı olabilir” dedi.
#KoronavirüsEvlerin en hijyenik olması gereken noktalarından birisi şüphesiz gıda ürünlerinin hazırlandığı mutfaklardır. Bu noktada mutfağın temizlenmesi aşamasında gözden kaçırılmaması gereken işinizi kolaylaştıracak önemli tüyoları sizler için sıraladık.
#Mutfak Temizliği