Avrupa'yı günlerdir etkisi altına alan sıcak dalgalarının ilkine Kerberos, ikincisine ise Kharoon adı verildi. Bu isimlerin Yunan mitolojisindeki iki karaktere ait olduğunu biliyoruz ama neden seçildiklerini biliyor muyuz? Kharoon ve Kerberos isimleri bize ne anlatıyor? Daha da önemlisi bazı bilim insanları bu isimlendirmeye neden karşı çıkıyor? Tüm cevaplar haberimizde...
#KerberosSon günlerde tüm dünyada ve Avrupa’da hava sıcaklıkları ciddi derecede artışa geçti. İsmini mitolojideki cehennem bekçisi köpekten alan Kerberos sıcakları İtalya’da bir kişinin ölümüne sebep oldu. Türkiye’ye doğru geldiği ifade edilen Kerberos sıcaklıklarının bazı illerde hava sıcaklığını 40 derecenin üzerine çıkaracağı tahmin ediliyor. Kerberos ne demek? sorusu da son dönemde araştırılmaya başlandı. ESA, sıcakların henüz yeni başladığını ve İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Polonya, Sicilya ve Sardinya adalarında 48°C hava sıcaklıklarının görüleceğini belirtti. Peki, Kerberos sıcaklıkları hangi illerde hissedilecek?
#KerberosAdını Dante’nin Inferno eserinde üç başlı köpek olarak bilinen Kerberos’tan alan sıcak hava dalgası Avrupa'yı kavuruyor. ESA, sıcakların henüz başladığını ve İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Polonya, Sicilya ve Sardinya adalarında 48°C hava sıcaklıklarının görüleceğini belirtti. İtalya, Yunanistan gibi ülkeler sıcak havaya karşı bir dizi önlem aldı.
#KerberosHafta başından itibaren artan sıcaklık bugünden itibaren rekora koşacak. Hava sıcaklığının yarın 43 dereceye ulaşması beklenen Antalya, Aydın ve Manisa’nın Türkiye’nin en sıcak 3 noktası olması bekleniyor. Önümüzdeki hafta ise daha da kavuracak yeni bir sıcak hava dalgası gelecek...
#Hava SıcaklıklarıPamukkale, Hierapolis ve Laodikya üçlüsü hem doğanın gücüne hayran bırakıyor hem tarihin büyüsüne kaptırıyor konuklarını. Denizli’nin bu üç güzeli, Türk turizminin dünyadaki simgesi ancak biz ne kadar biliyoruz? Şifalı sularından efsanelerine ve Kleopatra Havuzu’na Denizli’nin davetine kayıtsız kalamayacaksınız...
#HürriyetDenizli’deki ‘beyaz cennet’ olarak da bilinen Pamukkale’nin ziyaretçi akınına uğrayan kültür varlığı Hierapolis Antik Kenti’nde, yeni bir tarihi alan daha ziyarete açtı. İtalyan kazı ekibi tarafından 2013’te bulunan Plütonium (Cehennem Kapısı), devam eden restorasyon çalışmaları sırasında 2018 yılında kısa süreli ziyaretlere açılmıştı.
#Cehennem KapısıDenizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan kazılarda 2013'te ortaya çıkarılan ve antik dünyada 'ölüler ülkesine geçiş kapısı' kabul edilen Cehennem Kapısı, ziyarete açıldı. 'Yer altı tanrısı Hades' ve cehennemin 3 başlı bekçi köpeği 'Kerberos'un heykelinin de bulunduğu Cehennem Kapısı'nda antik dönemdeki adak törenlerinde mağaraya gönderilen hayvanların karbondioksit etkisiyle öldüğü belirlendi.
#DenizliDenizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan kazılarda 2013'te ortaya çıkarılan ve antik dünyada 'ölüler ülkesine geçiş kapısı' kabul edilen Cehennem Kapısı ziyarete açıldı. 'Yer altı tanrısı Hades' ve cehennemin 3 başlı bekçi köpeği 'Kerberos'un heykelinin de bulunduğu Cehennem Kapısı'nda antik dönemdeki adak törenlerinde mağaraya gönderilen hayvanların karbondioksit etkisiyle öldüğü belirlendi.
#DenizliDenizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti'ndeki kazılarda, 2013 yılında ortaya çıkarılan ve antik dünyada 'Ölüler ülkesine geçiş kapısı' olarak kabul edilen Cehennem Kapısı'nın gizemi, modern bilim sayesinde çözüldü. Yer altı tanrısı Hades ve cehennemin 3 başlı bekçi köpeği Kerberos'un heykelinin de bulunduğu Cehennem Kapısı'nda, antik dönemde yapılan adak törenlerinde, mağaraya gönderilen hayvanların karbondioksit gazının etkisiyle öldüğü belirlendi.
#DenizliTürk edebiyatında yazılmış olan birçok kitap vardır. Kardeşimin Hikayesi son yıllarda yazılmış olan ve oldukça fazla beğenilen bir kitap olmuştur. Kardeşimin Hikayesi kitabı Türkçe dilinde yazılmış bir kitaptır. Kardeşimin Hikayesi internette de kolayca temin edilebilen bir kitap olup merak edilen bir konusu vardır. Peki Kardeşimin Hikayesi kitabının yazarı kimdir? Kardeşimin Hikayesi kitabının özeti nedir? Kardeşimin Hikayesi karakterleri nelerdir? İşte Kardeşimin Hikayesi kitabı ile ilgili tüm detaylar.
#Kardeşimin Hikayesi Kitabını Kim Yazmıştır?Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 19 yıl önce ziyarete açılan, mitolojiye göre Herkül'ün kendisine verilen görevi yerine getirmekte faydalandığı Cehennemağzı Mağaraları, yeni tip koronavirüs normalleşme sürecinde yeniden ziyaretçilerini ağırlıyor.
#Herkül'ün Mağaraları‘Üç Başlı Kerberos’u ile ilk kez Türkçeye çevrilen Gertrude Barrows Bennett, 1919 yılında tefrika edilen bu romanında bir zaman sıçramasıyla kendilerini 200 yıl sonrasında bulan bir grup insanın başından geçenleri anlatıyor. İlk alternatif dünya fantezisi sayılan ‘Üç Başlı Kerberos’ aksiyon ve fantezi ile dolu distopik roman.
#Gertrude Barrows BennettTÜRKİYE’den 50 yıl önce kaçırıldığı düşünülen ve İsviçre’de bulunan Roma dönemi’ne ait, üzerinde ’Herakles’in 12 işi’nin tasvir edildiği lahid, Antalya’ya getirilmek üzere Cenevre’de özel olarak paketlenerek bulunduğu müzeden çıkarıldı. Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğu, bu anlarda çekilen fotoğrafları paylaştı.
#Herakles LahdiANTALYA Müze Müdürlüğü yetkilileri, 2010 yılında İsviçre’de ele geçirilen ve 50 yıl önce Türkiye’den kaçırıldığı düşünülen Roma Dönemi’ne ait, üzerinde ’Herakles’in 12 işi’nin tasvir edildiği lahdi getirmek için Cenevre’ye gitti.
#Herakles LahdiHepsinin birbirinden ilginç hikâyesi, efsanesi var. Kiminde canavarlar öldürülmüş, kimine giden geri dönmemiş... Kiminde ise halen ölülerin gezdiği rivayet ediliyor. Anormal yerlere seyahat etmek biraz da cesaret işi. İşte size Türkiye’den ve dünyadan en güzel örnekleri...
#Korku