Son dönemde Türkiye’ye karşı artan siber savunma ambargoları, yerli siber güvenlik çözümlerinin yaygınlaşması adına bir fırsat olabilir. Yerli siber güvenlik çözümlerinin kamuda ve özel sektörde yaygınlaşması ile ilgili öncelikli adım ise kritik siber güvenlik çözümlerinin yerli buluta taşınması ile verilerimizin Türkiye’de kalması.
#KeepnetDeğiştirilemeyen token olarak da bilinen ve Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin ilk tweet’inden eşsiz sanat eserlerine kadar birçok satışta kullanılan NFT’ler, popüler olmalarıyla beraber siber suçluların da gündemine girdi. Siber güvenlik uzmanları, en yaygın NFT dolandırıcılıklarını ve bunlardan nasıl korunulabileceğini açıkladı.
#KeepnetSiber güvenlik her geçen gün önem kazanan bir konu haline gelirken, son trendler bulut tabanlı ve mobil odaklı tehditlerin arttığını ortaya koyuyor. Keepnet Labs’in açıkladığı 2021 kurumsal siber güvenlik trendlerine göre saldırı tiplerinde bilgisayar korsanlığını kimlik avı izliyor.
#HackerHer geçen gün sıklığı artan siber saldırılar, iş dünyasına büyük zarar veriyor. Önümüzdeki sene küresel ölçekte 6 trilyon dolarlık zarar ortaya çıkarması beklenen siber saldırılardan en çok etkilenen sektörler ve kurum içi departmanlar, siber güvenlik uzmanlarının araştırmasıyla ortaya kondu.
#HackerBDDK’nın Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkındaki Yönetmeliği, bankalarda bilgi güvenliği farkındalığını artıracak çalışmaları gerekli hale getiriyor. Uzmanlar, yeni yönetmelik sonrasında bankaların sosyal mühendislik saldırılarına karşı güvende olacağını belirtirken bankalarda üst yönetim ve çalışanlar bazında yapılması gereken değişiklikleri aktardı.
#KeepnetBüyük bir çoğunluğun evden çalışma kültürüne geçiş yaptığı bu karantina günlerinde, kurumsal güvenlik çözümlerinden uzakta kalmamız, siber saldırılar için kurumları ve çalışanları daha açık bir hedef haline getiriyor. Bu bilgiler ışığında Keepnet Labs, koronavirüs krizinde evden çalışan bireyler için evden çalışmayı güvenli hale getirmek için ücretsiz eğitimler yayımladı.
#GüvenlikIDC Türkiye, COVID-19 salgını nedeniyle yaşanan olağanüstü günlerde değişen gündemleri, kriz yönetimi ve uzaktan çalışma, veri odaklı hizmetler ve faydaları, ulusal siber güvenlik stratejileri, uzaktan eğitim stratejileri, dijital eşitlik ve eşitsizliklerin giderilmesi, operasyonlarn ve hizmetlerin çevikleştirilmesi ve güvenilir bilginin kamu kurumlarında dağıtımı konularının görüşüldüğü, kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK’ların bilgi işlem daire başkanı, bilgi işlem şube müdürü, BT güvenlik yöneticisi ve BT profesyonellerinin bir araya geldiği çevrimiçi etkinlik gerçekleştirdi.
#KoronavirüsEndüstri 4.0’e geçiş ile birlikte, düşüncelerimiz, yaşantımız, çevremiz ve üretimimiz değişmeye başladı. Gelişen ağ teknolojileri ve yüksek oranlı veri paylaşımı hem ülkemizde hem küresel düzeyde siber güvenlik talebini hızla artırdı. Özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerine ve bazı şirketlerin iş akış süreçlerine yapay zekâ olgusu girmeye başladı. Endüstri 4.0’e uyum sağlamak amacıyla global düzeyde faaliyet gösteren ABD, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa menşeli uluslararası siber güvenlik şirketleri de sistemlerini sürekli geliştirerek, global pazarı domine etme yarışına girdiler. Peki, bu süreçte yerli ve milli siber güvenlik şirketlerinin global pazardaki durumu ne oldu? Siber güvenlik teknolojileri geliştiren Türk girişimcileri, bu büyük global şirketlerin yarıştığı uluslararası siber güvenlik pazarına ekti edebiliyorlar mı?
#Siber Güvenlik