Yeryüzünün en köklü bitkilerinden biri olan keçiboynuzunun faydaları çok fazladır. Ülkemizde en yaygın kullanım adı ise harnuptur. Bu mucize meyve o kadar değerlidir ki, Yahya Peygamberin çölde bu meyveyi yiyerek yaşamının devamlılığını sağladığı rivayet edilmektedir. Peki, Keçiboynuzu nasıl yetişir? Keçiboynuzu Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte, detaylar.
#Keçiboynuzu Nasıl YetişirKeçiboynuzu nasıl yetişir? Keçi boynuzu Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir? Keçiboynuzu nasıl yetişmektedir? Keçiboynuzu nedir? Keçiboynuzu yetiştirme yöntemleri nelerdir? Keçiboynuzu hangi iklimlerde yetişir? Keçiboynuzundan neler yapılmaktadır? Keçiboynuzu hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Türkiye genelinde yetişen birbirinden güzel ağaçlar bulunuyor. Bu ağaçlar ise meyve ağacı olduklarında mevsimlere göre meyve verebiliyorlar. Özellikle de keçiboynuzu ağacı oldukça merak ediliyor. Keçiboynuzu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Sinameki ailesinden olan keçi boynuzu ağacı, meyvelerinden yararlanılmak için yetiştirilmektedir. 6 metreye kadar ulaşabilen bir ağaç olan keçi boynuzu içeriğinde yüksek oranda protein, karbonhidrat ve sodyum bulundurur. Keçi boynuzu nasıl ve nerelerde yetişir tüm detayları derledik.
Anadolu’nun binlerce yıllık ‘şifalı tatlısı’ pekmezin ticarileşmesine önemli katkı sağlayan Malatyalı Şitoğlu Gıda, yılda 15 bin ton pekmez üretim kapasitesine sahip fabrika kurdu. Çemişkezek’te dağdan silahlı korumalarla dut toplatan Şitoğlu Gıda, yılda 4 bin ton üretim yapıyor. Şitoğlu, iç pazarda pekmez tüketimini artırmayı ve ürünü dünyaya sevdirmeyi hedefliyor.