Kaz yağı yemeklerde kullanıldığı gibi öksürüğün ve üşümenin azalması için de kullanılabilir. Öksürüğün azalması için göğüs bölgesine, üşümeyi engellemek için ise cilde kaz yağı sürmek gerekir. Kaz yağının nasıl saklanması gerektiği ve hangi yemeklerde kullanılacağı hakkında ayrıntıları derledik.
#Kaz YağıKaz eti, başta Kars olmak üzere birçok yöremizde özel günlerde sofraların baş köşesinde yer alan bir lezzet. Peki ihtişamıyla tabakları süsleyen, tadına bakan herkesi büyüleyen kaz eti nasıl pişirilir? Kaz nasıl tuzlanır, nasıl kurutulur? Kurutulmuş kaz hangi tekniklerle pişirilir? Özel günlerin vazgeçilmezi kaz etini pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte merak ettiğiniz her şey...
#Kaz EtiKabakgiller familyasından gelen ve Latince ismi Cucurbita Pepo olan kabağın, bal kabağı, sakız kabağı ve helvacı kabağı gibi çeşitleri vardır. Kabak çekirdeği yağı, bal kabağı çekirdeklerinden elde edilen oldukça sağlıklı bir yağdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kabak Çekirdeği Yağı