Balkan mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de kaymaçina oluyor. Geleneksel haliyle üç malzemeden oluşan kaymaçina, pratik ve hafif bir tatlı. Temel unsurları süt ve yumurtadır. Süt ve yumurta karıştırılarak fırında pişirilir. Peki, kaymaçina için gerekli malzemeler neler? Kaymaçina nasıl yapılır? İşte kaymaçina tatlısının tarihi ve tarifi…
#Kaymaçina NedirYunan tatlısı olarak da bilinen Kıbrıs tatlısı, son yılların popüler lezzetlerinden biri haline geldi. Ceviz, haşhaş ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumunu gözler önüne seren Kıbrıs tatlısının püf noktası ise şerbetinde gizli. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
#Kıbrıs TatlısıÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#Üsküp