Kayısı marmelatı, hafif şekerli ve aromalı tadıyla kayısı marmelatı sofraları süslüyor. İster sıcacık ekmek ve tereyağıyla isterseniz de pankek eşliğinde kahvaltıların gözdesi. Ayrıca pasta ve tatlılara da ayrı bir lezzet katıyor. Kayısı marmelatı, bu güzel meyveyi kışa taşımanın en nefis yolu. Peki kayısı marmelatı nasıl yapılır? İşte tam kıvamında, kolay ve pratik kayısı marmelatı tarifi
#Kayısı Marmelatı Nasıl YapılırYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıKarın şişkinliği, hazımsızlık, şişkinlik gibi şikayetler toplumda sık rastlanan sindirim problemleri belirtilerinin başında geliyor. Sindirim sistemini en çok etkileyen unsur ise besinlerden geçiyor. Tüm bu problemlerden kurtulmak için pek çok öneri sunan Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, kabızlık sorununu gideren bir de tarif vermeyi ihmal etmiyor.
#Kabızlık