Bilimsel adı 'Crithmum maritimum' olan kaya koruğu aynı zamanda deniz rezenesi olarak da biliniyor. Kaya koruğu içeriğindeki A vitamini sayesinde kollajen ve hyaluronik asit üretimini destekliyor. Kaya koruğu aynı zamanda mezelerde ve salatalarda kullanılan saklı kalmış bir lezzettir. Pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen kaya koruğu baharatlı enfes aroması ile hayatımızda yer almayı hak ediyor. Peki, kaya koruğu nedir, faydaları nelerdir? İşte kaya koruğunun kullanımı...
#Kaya KoruğuKaya koruğu Akdeniz ve Ege bölgesinin deniz kenarlarında yetişen ekşi ve baharatlı bir bitkidir. Safrayı düzenleyen ve egzama, sivilce, siğil gibi cilt sorunlarına da iyi gelir. Kaya koruğunun nasıl tüketildiği ve faydaları hakkında ayrıntıları derledik.
#Kaya KoruğuSizin de dikkatinizi çekmiştir; manavlar son yıllarda daha bir gelişip, ürün yelpazelerini çeşitlendiriyorlar. Bunda tüketicinin bilinçlenmesinin ve dünya mutfaklarına olan ilginin artmasının payı büyük. Artık pek çok kişi aldığı ürünün nereden geldiğini, hormonlu olup olmadığını bilmek istiyor.