DDoS saldırılarının sayısı 2020'nin üçüncü çeyreğinde azaldı. Komuta ve kontrol sunucularına giden komutların analizi de düşüşe işaret ediyor. Bununla birlikte bu çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla saldırılarda artış görüldü. Yılın en yoğun saldırısının yaşandığı 2 Temmuz’da bir günde 323 saldırı tespit edildi.
#DdosKaspersky 2020 1. çeyrek DDoS saldırıları raporu, yılın ilk üç ayında belediyelerin ve eğitim kurumlarının sitelerini hedef alan saldırılarda önemli bir artış yaşandığını gözler önüne serdi. DDoS gruplarının, insanların evlerinde dijital kaynaklara bağımlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olduğu bu dönemden yararlanmaya çalıştığı görüldü.
#KasperskyAnalizler, 2018'in dördüncü çeyreğinde engellenen saldırı sayısının 2019'un dördüncü çeyreğinde tespit edilen saldırıların sadece %56'sına denk geldiğini ortaya koydu. Botnet aktivitelerine daha detaylı bakıldığında saldırıların yüzde 28’inin hafta sonu gerçekleştiği, Pazar günü yapılan saldırıların yüzde 2,5 oranında arttığı tespit edildi.
#Kaspersky2019’un ikinci çeyreğinde DDoS saldırılarının sayısı geçen yıl aynı döneme göre %18 arttı. Düzenlenmesi ve karşı konulması daha zor olan uygulama katmanı saldırılarında önemli artış gözlendi. Bu tür saldırılar 2018’in 2. çeyreğine kıyasla %32 arttı. Bu nedenle, bu tür saldırılar Kaspersky DDoS Protection tarafından engellenen tüm saldırıların yaklaşık yarısını (%46) oluşturdu.
#Ddos2017’nin ilk üç ayında görülen saldırılar, Kaspersky Lab’ın DDoS saldırılarının geçirmekte olduğu evrim konusunda 2016 yılı sonuçlarına dayanarak yaptığı tahminlerin doğru olduğunu ortaya çıkardı. Yılın ilk çeyreği aynı zamanda siber suçluların da dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Karmaşık DDoS saldırılarının popülaritesi ilk çeyrekte artmaya devam etse de, saldırıların sayısında görülen genel bir düşüş ve ülkelere göre dağılımlarındaki değişim dikkatleri çekti.
#DdosTürkiye’deki on işletmeden dördü (%37) kendilerini DDoS saldırılarına karşı korumak için gerekli koruma stratejisi hakkında bilgi sahibi değil. Bilgi ve koruma eksikliği, iş süreçlerini duraksama riski altına sokuyor. Bunlar, Kaspersky Lab ve B2B International işbirliğiyle, 25 ülkeden ve 4000'den fazla iş dünyası temsilcisiyle yapılan 2016 Kurumsal BT Güvenlik Riskleri anketinin sonucu.
#KasperskyKaspersky Lab ve B2B International tarafından 25 ülkeden 4.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 2016 Kurumsal IT Güvenlik Riskleri çalışmasına göre tek bir DDoS saldırısı bir şirkete 1.6 milyon dolara varan zararlar verebiliyor. Yine de bu sayı çoğunlukla saldırının ne kadar çabuk algılanabildiğine bağlı oluyor.
#Kaspersky2021'in ikinci çeyreğinde toplam DDoS saldırı sayısı, 2020'nin ikinci çeyreğine göre %38,8, 2021'de bir önceki çeyreğe göre %6,5 azaldı. Çin SSH saldırılarının gerçekleştirildiği cihaz sayısında lider olurken, toplam DDoS saldırı sayısı (%10,2) açısından zemin kaybetmeye devam etti. ABD bu kategoride üst üste ikinci çeyrekte liderliğini (%36) sürdürürken, Polonya ve Brezilya ilk beşe giriş yaptı.
#Kaspersky2021'in 1. çeyreğinde DDoS saldırılarının sayısı 2020'nin aynı dönemine göre %29 düşerken, 2020'nin 4. çeyreğine göre %47 arttı. Ancak bu büyüme Ocak ayında karşılaşılan ve tüm saldırıların %43’ünü oluşturan olağandışı bir örnekle açıklanıyor. Sonraki iki ay ise oldukça sessiz geçti.
#Kaspersky