2021'de DDoS saldırılarında azalma gözlemlendi

Güncelleme Tarihi:

2021de DDoS saldırılarında azalma gözlemlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 12:33

2021'in ikinci çeyreğinde toplam DDoS saldırı sayısı, 2020'nin ikinci çeyreğine göre yüzde 38,8, 2021'de bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,5 azaldı.

Haberin Devamı

Kaspersky açıklamasına göre, son zamanlarda dolandırıcılar DDoS saldırılarını güçlendirmenin yollarını arıyor. Bu arayışla birlikte NAT için Oturum Geçişi Yardımcı Programları (STUN) protokolü aracılığıyla yapılan saldırıların sayısı arttı. Görünen başka bir eğilim, DNS çözümleyicilerindeki TsuNAME güvenlik açığından DNS sunucularına saldırmak için yararlanılması oldu. Bu durum özellikle Xbox Live, Microsoft Teams, OneDrive ve diğer Microsoft bulut hizmetlerinde kesintilere yol açtı. İnternet servis sağlayıcıları da DDoS saldırılarından etkilendi.

2. çeyrekteki genel durum nispeten sakindi. 2021'in ikinci çeyreğinde toplam DDoS saldırı sayısı, 2020'nin ikinci çeyreğine göre yüzde 38,8, 2021'de bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,5 azaldı. Ortalama DDoS saldırılarının sayısı günde 500 ile 800 arasında dalgalandı. En sessiz günde sadece 60 saldırı kaydedilirken, en yoğun günde bu sayı 1.164'e ulaştı. Bu dönemde DDoS saldırılarının coğrafyası da değişti. ABD, DDoS saldırılarının miktarında (yüzde 36) bir kez daha lider oldu. Aynı zamanda bu yıla kadar bu alanda düzenli olarak birinci sırada yer alan Çin (yüzde 10,2) zemin kaybetmeye devam ediyor. Üçüncü sırada listeye yeni giren Polonya (yüzde 6,3) yer aldı ve payını yüzde 4,3 artırdı. Brezilya payını neredeyse ikiye katlayarak yüzde 6’ya ulaştı ve dördüncü sırada yer aldı. Daha önce ilk üçte yer alan Kanada yüzde 5,2 ile beşinci sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Kaspersky uzmanları, ayrıca hangi ülkelerin botnet ağlarını genişletmek üzere nesnelerin interneti cihazlarına saldıran botlara ve kötü niyetli sunuculara eğilimli olduğunu da analiz etti. Sonuçlar, saldırıları gerçekleştiren cihazların çoğunluğunun Çin (yüzde 31,8), ABD (yüzde 12,5) ve Almanya'da (yüzde 5,9) olduğunu gösteriyor.

"DDoS saldırılarına karşı korunmak için profesyonel çözümler uygulayın"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky DDoS Protection İş Geliştirme Müdürü Alexey Kiselev, "2021'in ikinci çeyreği beklediğimiz gibi sakin geçti. Toplam saldırı sayısında bir önceki çeyreğe göre bu dönem için tipik olan ve yıllık olarak gözlemlediğimiz hafif bir düşüş yaşandı. Geleneksel olarak bu düşüşü tatillerin başlangıcıyla ilişkilendiririz. 2021'in üçüncü çeyreğinde DDoS saldırılarında keskin bir yükseliş veya düşüşe dair herhangi bir koşul öngörmüyoruz. Piyasa, uzun süredir istikrarlı bir şekilde yüksek seyreden kripto para değerine büyük ölçüde bağımlı kalmaya devam edecek." ifadelerini kulandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!