Sindirim sistemi, alınan besinlerin sindirim kanalı boyunca ilerlemesini, sindirim salgıları ile parçalanmasını ve emilmesini sağlar. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde devamlılığı için dengeli ve lifli beslenmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Sindirim sitemimizi, özellikle de mide-bağırsak sağlığımızı korumak için sağlıklı beslenme çok önemli. Karnabahar mide asitlerini dengeler. Karnabahar yemeği ‘mide dostu’ yemeklerin başında geliyor” açıklamasında bulundu.
#Karnabahar Nasıl TüketilirKarnabahar; kış mevsiminde çok fazla tüketilen sebzeler içerisinde bulunmaktadır. Karnabaharın haşlanma süresi; karnabaharın pişirileceği eşyaya göre farklılaşmaktadır. Bunların dışında; karnabaharları çok fazla bir şekilde haşlamak, besin değerini düşürür. Peki karnabahar nasıl haşlanır? Karnabahar ne kadar süre haşlanmalı? Suyu işe yarar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KarnabaharKırmızı, turuncu, mor, sarı, yeşil gibi canlı renkteki sebze ve meyveler her zaman sağlığa olan faydalarından dolayı ilgi odağıdır. Karnabahar beyaz rengine rağmen oldukça güçlü bir istisna. Tadına alışkın olmayanların ilgisini çekmese de farklı tarifler deneyerek mutlaka ailenizin vazgeçilmezi haline getirebilirsiniz. Karnabaharı tüketmeye ikna edecek faydaları şöyle sıralayabiliriz:
#Salata