Güney Amerika gezegenimizdeki yaşamın ne kadar zengin olduğunu ve de olabileceğini gösteren bir müze gibi. Birçok ülkeyi ve bölgeyi görmüş biri olarak Ibera Milli Parkı’nda yaşadığım deneyimi rahatlıkla en üst sıralara koyabilirim. Bölgenin ikonik canlısı tabii ki jaguar. Kendiyle birlikte birçok türü ve elbette eşsiz Ibera Deltası’nı yeniden var etmiş. Yolunuz oralara düşerse yerel halkın arasına karışmayı ve köylerde vakit geçirmeyi de ihmal etmeyin.
#Güney AmerikaTürkiye'nin ilk Zooloji Müzesi 7 yıl sonra yeniden açılıyor. İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Zooloji Müzesi, deprem riski nedeniyle Beyazıt'tan taşınmış, koleksiyonlar ise koruma altına alınmıştı. Kasım ayında yeniden ziyarete açılacak müze hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Çevre Biyolojisi ve Ekolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Özuluğ, "2015 yılında Beyazıt'taki binamız için deprem riskinden dolayı yıkım kararı alındı. Bu karardan sonra yaklaşık 7 senedir bu örnekler koruma altındaydı. Tekrar açılıyor. Dünyanın birçok kıtasına gidip görme şansınızın olmadığı örnekleri buradan görebiliyorsunuz" dedi. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Bu koleksiyonlar 7 yıl boyunca kapalı ortamda kaldığı için bazı örneklerimizin tozlanma durumları vardı. Taşınırken kırılmalar söz konusu oldu. Mirası devraldık ve geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
#İstanbulFalda karınca yiyen görmek, kişilerin hayatları içinde yorumcular tarafından tartışılan konuların başında yer almaktadır. Fincan falında görülen karınca yiyen, birçok anlama gelmektedir. Kahve falında karınca yiyen görmek ne demek? Kahve falında görülen karınca yiyenin anlamı nedir detayları ile derledik.
#FalGazeteci ve seyyah Coşkun Aral Çin’e yaptığı gezilerde gördüğü vahşi hayvan pazarlarını Hürriyet.com.tr'ye anlattı. Yarasa yediğini de söyleyen Aral, "Çin’deki yarasalar meyve ile beslenen yarasalar. Amazonlardaki yarasalar böcek ve kan ile besleniyor. Ormanlar kesilip yerine palmiye ağaçları dikilince yarasalar bu palmiyelerdeki kimyasallardan etkilendi" diye konuştu.
#Coşkun AralPullu karınca yiyen' olarak da bilinen pangolinler, soyu 'aşırı derecede' tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türleri listesinde yer alıyor. Çin tıbbında ilaç olarak da kullanılan pangolinlerin kan dolaşımını canlandırdığı ve anne sütüne faydalı olduğuna inanılıyor. İşte, Pangolinlerin özellikleri...
#PangolinYurt dışında sırt çantasıyla seyahat etmek tatil için en ekonomik ve maceraperest tercihlerin başında geliyor. Zaman geçtikçe seyahat etmeden önce göz önünde bulundurmak gereken bazı şeyler var. Örneğin güvenlik, kamp yaparak mı yoksa pansiyonda kalarak mı konaklayacağız, yiyecekler ne kadara mal olacak? gibi sorulara cevap bulmak gerek. Seyahat etmek için ucuz yerler bulmak zor olabilir ancak sırt çantasıyla rahatça seyahat edebileceğiniz en iyi 10 yeri listeledik.
#Sırt Çantasıyla Gezilecek YerlerDünyamızdaki birçok canlı türünün soyu tehdit altında. Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) günden güne yeni türleri kırmızı listeye alıyor. Fakat bilim adamları kısa bir süre önce sevindirici haberler verdiler. Endonezya’da ve Atlantik’in derinliklerinde yeni hayvan ve bitki türleri bulundu.
Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu'nun Süper Lig ve 1. Lig kapsamında takım, futbolcu, teknik direktör, başkan/yönetici ve taraftar olmak üzere 5 kategoride yaptığı değerlendirme sonucu ödüle layık görülenler belirlendi.
#TFF Fair Play ÖdülleriEkosistemler bireylerin ve tüm canlı varlıkların yaşamı için oldukça önemli bir yapılanmadır. Bu sistemin çökmesi halinde birçok canlının hayatının son bulması kaçınılmaz olmaktadır. Bu nedenle bugün pek çok kişi tarafında Ekosistem nedir ve neden önemlidir? Ekosistemi oluşturan unsurlar hakkında bilgi nedir? Gibi sorular akıllarda yer almaktadır. İşte, ekosistem konusunda merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Ekosistem Nedir Ve Neden Önemlidir?ANTALYA’da çekirge ve un kurdu üretilen tesisin sahibi Selami Gökgöl, protein açısından zengin ’çekirge’ ve ’un kurdu’nun insanlar tarafından tüketileceği günü bekliyor. Ailesine ve yakın çevresine çekirge yedirdiğini belirten Gökgöl, "10 sene sonra içimizde çekirge yiyenlerin sayısı artacak" dedi.
#Antalya“Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, eşek tellal iken, deve berber iken…” diye başlayan popüler masal tekerlemelerinin yazılıp söylendiği zamanların ne kadar geride kaldığını anlatıyor bu gibi tekerlemelerin içerisinde sözü geçen işler, meslekler, mekan ve terimler. Halbuki bizim gelenek tazeliği de sever…
#Musa DedeRoman Fedortsov, balık avcılığı yapan Rus bir denizci. Geçtiğimiz günlerde yayımladığı fotoğraflar dünyayı şoka uğrattı. Avcılık yaptığı denizlerde bulduğu ilginç balık türlerini paylaşan Roman Fedortsov, o balık türleri hakkında da ilginç açıklamalarda bulundu. İşte dünyayı şaşkına uğratan o türler...
#Seyahat