Karıncaların sizi ısırabileceğini biliyor muydunuz? Özellikle ateş karıncaları sizi ısırırsa canınızı yakabilir. Hatta alerjiniz varsa bu durum çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Isırığın mümkün olduğunca çabuk iyileşmesine, acıyı ve kaşıntıyı azaltmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. İşte, tüm detaylar.
#Karınca Isırığı Nasıl OlurYaz aylarıyla beraber böcek sokmaları da gündeme gelmeye başladı. Özellikle tarlada çalışanlar ya da pikniğe giden vatandaşlar son günlerde böcek ısırıklarına maruz kalıyor. Böcek sokmaları sonrasında ağrı, şişme ve sokulan bölgenin etrafında renk değişikliği oluşur. Böcek sokması olan bölgeden uzakta şişme, kızartı, ürtiker, kaşıntı, karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, dilde şişme de görülebilir. İşte, böcek sokmaları hakkında tüm bilinmesi gerekenler...
#Böcek SokmasıHavaların ısınması ve yaz mevsimin yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşların en çok korktuğu ve tedbir aldığı durumlardan biri de böcek ısırması oldu. Genellikle ciltte kızarıklık ve kaşıntı hissi gibi belirtilerle kendini gösteren böcek ısırığı bazı hallerde oldukça tehlikeli bir sonuç doğurabilir. Peki, böcek ısırması durumunda ne yapılmalı? Böcek sokması nasıl tedavi edilir?
#Böcek IsırmasıZehirli böcekler birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle yaz aylarında böcekler arttığı için zehirli türleri herkes tarafından araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan zehirli böcek türlerinin hangilerini olduğunu araştırabilir ve buna göre önlemler alabilirsiniz. Sizin için zehirli böcekler nelerdir ve hangileridir? En zehirli böcek türleri ve isimleri nelerdir detaylarıyla derledik.
#BöcekGenellikle tedbiri elden bıraktığımız durumlardan biri de böcek ısırıklarıdır. Vücutta kızarıklık ve kaşıntı hissi belirtileri veren böcek ısırığı bazı durumlarda oldukça tehlikeli bir sonuç doğurabilir. Böcek ısırması nedir, bu durumda neler yapılmalı sizler için derledik.
#BöcekAnkara Üniversitesi (AÜ) Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Karaer, keneyle mücadelede kullanılan kimyasalların bu hayvanla beslenen canlıların yaşam sürelerini kısalttığını belirterek, “Bu nedenle kene populasyonunda önemli ölçülerde artış olduğunu gözlemledik. Ankara'da Nisan'ın ilk 13 gününde 183 kene ısırığı vakası bize ulaştı. geçen sene bu rakam 45 civarındaydı” dedi.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Nihat Aktaç, boyları çok küçük olduğu için yuvaları güçlükle belirlenebilen, çeşitli hastalıkların mikroplarını taşıyan ve ısırığı sivrisinekten bile etkili olan ”firavun karınca”nın, İzmir'de tespit edilmesinden 96 yıl sonra Edirne'de ortaya çıktığını bildirdi.