Deniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesKabuklu bir deniz canlısı olan karides tüm yıl boyunca donmuş şekilde bulunur, nisan ve mayıs aylarında ise tazesi afiyetle yenir. Tereyağında yapıldığında tadına doyum olmaz, makarnaya ayrı bir yakışır. Bu lezzetli deniz ürünü sağlığımız için de oldukça yararlı. Diyetisyen Deniz Zünbülcan karidesin faydalarından bahsetti, hafif bir tarif vermeyi de ihmal etmedi.
#KaridesTüm yıl boyunca hem donmuş hem de taze olarak tüketilebilen deniz canlısı karides, sağlığımız için oldukça faydalı. Balıktan sonra en çok tüketilen deniz ürünü karidesin yararlarını Diyetisyen Deniz Zünbülcan sıraladı ve karidesli makarna tarifi vermeyi de ihmal etmedi.
#KaridesEGE Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye'nin yıllık sağlık harcamalarının 100 milyar liraya ulaştığını, ilaç ithalatının ise 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirterek, sağlık harcamalarının azalması ve daha sağlıklı bir nesil için balık tüketiminin artmasının şart olduğunu söyledi.
#İzmir