Karbonat hemen her evde bulunur ama pek de kullanılmaz. Aslında temizlikten yemeğe çok farklı kullanım alanları mevcut. Kimi zaman eksik bir malzemenin yerine kurtarıcı olurken kimi zaman da mutfakların pırıl pırıl olmasını sağlıyor. Peki karbonat nerelerde kullanılır? İşte mutfakların vazgeçilmezi olacak karbonatın kullanım alanları...
#KarbonatLokma Türkiye’nin farklı yörelerinde pişi, keçi ayağı, sirihta, kolaç gibi isimlerle de bilinen enfes bir mayalı hamur kızartması. Kahvaltı sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan, kandil günlerinde de yapılarak konu komşuya dağıtılan lokma, şerbetle bir araya getirildiğinde de benzersiz bir tatlıya dönüşüyor. Puf puf mayalı hamurun bol yağda kızartılmasıyla elde edilen lokmanın hamurunu siz de evde hazırlamak istiyorsanız, lokma hamuru tarifimize bir göz atmalısınız.
#Lokma Hamuru Nasıl Yapılır