Elazığ’ın Baskil ilçesinde 8 kilometrelik yeni bir kanyon keşfedildi. Fotoğraflanan, rota ve konumlandırma çalışmaları yapılarak dilekçeleri kurumlara verilen kanyonun, turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. İlçe köylerinde inceleme yaparken kanyonu farkeden Elazığ Baskilliler Derneği Başkanı Aygün Çam, "Tesadüfen bu kanyon ile karşılaştık" dedi.
#ElazığElazığ’da 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen yeni keşif olarak ortaya çıkartılarak Saklıkapı ve Karaleylek ismi verilen kanyonlarının turizme kazandırılması için yapımı tamamlanan iskeleler, tekne yardımı ile çekilerek kurulumu yapıldı.
#ElazığElazığ'daki Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları, doğaseverler ile fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Pek bilinmeyen ve tanıtımlara hazırlanan kanyonlar için farklı şehirlerden doğaseverler, köydeki insanlarla irtibata geçerek gezmek istediklerini ifade ediyor.
#SaklıkapıBartın'daki Küre Dağları Milli Parkı'na kurulan fotokapanlar, nesli tükenmek üzere olan su samurunu görüntüledi.Küre Dağları Milli Parkı'nın sahip olduğu biyolojik fauna değerlerini koruma kullanma dengesi içinde, devamlılığını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacı ile yürütülen 'Küre Dağları Milli Parkının Fauna Çeşitliliğinin Arşivlenmesi Projesi' başlatıldı. Proje kapsamında 1 ay önce milli parka 10 fotokapan kuruldu. Fotokapanlarla şuana kadar karaca, karaleylek gibi hayvanlar görüntülendi. Milli parkın içinden geçen derede bir su samuru da fotokapanla tespit edildi. Derede kıyıya çıkmaya çalışırken görüntülenen su samurunun, milli parktaki biyolojik çeşitlilik açısından önemli olduğu belirtildi. Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, fauna arşivlenmesi çalışmalarına 1 ay önce başladıklarını belirterek, "Milli parkın değişik yerlerine kurduğumuz fotokapanlardan görüntü elde etmeye başladık. Daha önce varlığı bilinen ancak ilk kez görünen su samuru dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan bir memelidir. Projemiz önümüzdeki süreçte de devam edecek" dedi.
#BartınSonbaharda aslında doğa hiç de durgun değildir. Ormanlar, dağlar, vadiler yedi rengin tonlarıyla bezenir; güneş, en güzel yüzünü sergiler. Yola çıkmanın, doğanın görsel şöleninin peşine düşmenin tam zamanı. İşte size muhteşem manzaralar sunan 10 farklı sonbahar rotası. Bu güzellikler yılın başka hiçbir döneminde tekrarlanmıyor.
Sonbahar manzarası deyince akla Yedigöller, Küre Dağları, Belgrad Ormanları gelir. Oysa güz aylarında Türkiye’nin dört bir yanında fotoğrafçıların başını döndürecek pek çok vadi, göl, orman var. Size Artvin’den Mersin’e, Bartın’dan Erzurum’a en güzel sonbahar manzaralarına tanık olacağınız 10 farklı rota öneriyorum.
Bu yıl baharın yoğun yağışlarla başlaması Avrupa’nın en zengin florasını coşturdu. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki doğa harikaları, son yılların en zengin, en renkli görüntülerine sahne oluyor. “100 Doğa Harikası” adlı kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlanan Atlas Dergisi fotoğrafçılarından Yıldırım Güngör, mayıs ve haziranda görülmesi gereken 10 yeri yazdı.
Ankara’nın çevresinde bulunan Çöl ve Mogan gölleri, Kızılcahamam Ormanları, Kavaklı Dağı, İnözü Vadisi, Sarıyar Barajı ve Beynam Ormanı, yüzlerce değişik kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Özellikle göç mevsiminin yaşandığı bugünlerde, doğaseverler ve kuş meraklıları günübirlik gezilerle farklı kuş türlerini gözleme fırsatı buluyor.