Tarihi Çarşyı ve Hanlar Bölgesi’ni ortaya çıkarmak için uygulanacak projeyle ilgili yarışma sonuçlandı. Proje kapsamında birinci seçilen çalışmada Heykel ‘in trafiğe kapatıldığı görülüyor. Ancak yarışma jürisinin birinci olan projenin mimarlarına, revize önerisinde bulunabilecekleri konuşuluyor. Konu çok hassas, zira Bursa’nın en yoğun caddesinin trafiğinin böyle bir durumda ne olacağı hangi alternatiflere yönlendirileceği merak konusu. Burada Cumhuriyet Caddesi’ni pratiğini de unutmamak gerekiyor.
#BursaGastronomi Turizmi Derneği, gastronomik marka kentlerimizde farkındalık yaratmak üzere başlattığı projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Bursa’nın lezzetlerini keşfetmek ve yerel yönetimlere destek olmak amacıyla bir gezi düzenledi. Basın Konseyi ve Gastronomik Seyahat Acenteleri’nden oluşan heyet Bursa Turizmi Platformu işbirliğiyle ağırlanırken, bilinmeyen ve unutulmuş lezzetleri markalaştırmak adına önemli işbirliklerinin de adımları atılmış oldu. İncelemeler sonrası Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ile gastronomi turizminde Bursa’nın önemi ve markalaşma adına gerekli yol haritası üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Boztepe, “Bursa dünyadaki sayılı gastronomik kentlerden biridir. Ancak üzerindeki tozun alınması gerekiyor” dedi.
#BursaTurizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) tarafından 29 Mart’ta Türkiye’nin ilk ‘Global GastroEkonomi Zirvesi’ düzenleniyor. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, “Türkiye’nin 2023 turizm hedefi 50 milyar dolar. Turist başına ortalama 670 dolarda kalırsak, bu hedefe ulaşamayız. Oysa gastroekonomiyle öne çıkıp bu geliri 1250 dolara çıkarırsak 65 milyar doları yakalayabiliriz” dedi.
#Gazetehaberleri