Hastalıkların başlıca sebepleri arasında sağlıksız beslenmenin geldiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet uzmanı Fatmagül Yılmaz Öztürk, rafine şeker tüketilmemesi gerektiğini vurguladı, “Kakao kalbi koruyan bir içeriğe sahiptir. Tüketim esnasında şeker de olduğu için çikolata yerken kakao içeriği yüksek olan formları tercih etmek kalbi korur” dedi.
#Kakao Yağı FaydalarıÇikolata enfes tadıyla birlikte birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Tüketiminin zararlı olduğuna dair bir inanış olsa da aslında çikolata ya da kakaonun, kalbe iyi gelen gıdalar arasında olduğu bilinmektedir. Ağacın gövdesinde yetişen kakao, çikolata yapımında kullanılan hammaddedir. Peki, tarihin ilk uygarlıkları olan Mayalar ve Aztekler tarafından da kullanılan çikolatanın faydaları nelerdir?
#Kakao