Genellikle tropikal bölgelerde nadir yetişen bitkilerden olan kafur, son zamanlarda sıklıkla faydaları ile adından söz ettiriyor. Dünyadaki en yaşlı ağaçlardan olan kafur 1700- 1800 yıla kadar yaşayabiliyor. Aynı zamanda kafur ağacı bitkisinden elde edilen kafur yağı havaların soğumasıyla ortaya çıkan grip ve nezle gibi üst solunum rahatsızlıklarına karşı bağışıklığı güçlendiriyor. Peki kafur nedir, nasıl kullanılır? Kafur yağı saça, cilde ve vücuda faydaları haberimizde…
#KafurKafur bitkisi, defnegiller familyası içinde yer alıyor. Bu bitki en çok Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya ve Tayland bölgelerinde yetiştiriliyor. Dünyadaki en yaşlı ağaçların pek çoğu kafur ağacıdır. Kafur nedir, nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kafur Nedir Nasıl Kullanılır?Dünya üzerinde farklı bölgelerde yetişen birbirinden ayrışan özellikleriyle dikkat çeken pek çok ağaç türü bulunuyor. Bu ağaçlar içerisinde egzotik yapısı ile dikkat çeken ve kapalı tohumlular bölümünün Plantae alemine üye ağaçlarından biri olan Kafur ağacı da tropik bölgelerde yetişen bir ağaç türü. Kendine has yapısı ile ülkemizde de kafur üretiminde faydalanılan bu ağaç hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Peki Kafur ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Kafur ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgileri derledik.
Kepez Belediyesi, Dokuma Park’ta 18 bin metrekare alanda oluşturduğu ve içerisinde 74 ayrı türde 400 ağaç, 5 bin bitki ile 7 adet tematik bahçenin olacağı botanik parkta, kent sakinlerini doğanın endemik güzellikleriyle buluşturacak.
#KepezNioli, büyük, yaprak dökmeyen bir ağaçtır ve Avustralya'ya ve birkaç komşu bölgeye özgüdür. Bu ağaçtan elde edilen nioli yağı ise dezenfektan ve antiseptik özelliklerinden dolayı losyonlar, kremler, sabunlar ve diş macunu gibi çok çeşitli kozmetik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde de son zamanlarda merak edilen esansiyel yağlardan olan nioli yağı nedir, ne işe yarar? İşte nioli yağı kullanımı ve faydaları…
#Nioli Yağıİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, insan nefesini koklayarak akciğer kanseri ve diyabet hastalığı tanısı koyabilecek bir "elektronik burun" geliştirdiklerini açıkladı. Gelecek için umut veren bu haberden hareketle gelin, koku ve sağlık arasındaki ilişkinin geçmişine uzanalım.
İşte size hazırlaması kolay, her zaman elinizin altında olan yiyeceklerle yapabileceğiniz leke düşmanı harika maske tarifleri. Eğer maskelerinizi kendiniz yapmak istemezseniz içlerinde kil, çay ağacı yağı, sülfür, kafur, söğüt kabuğu olan kozmetik maskeleri tercih edebilirsiniz.
#Cilt