Marmara Denizi'nde görülen müsilaj(deniz salyası) etkisini sürdürüken bir yandan da bölgede kaçak midye avcıları dikkat çekiyor. DHA ekipleri gece ve sabah saatlerinde teknelerle açılarak midye avcılarını görüntüledi. Doç. Dr. Muharrem Balcı ise, "Deniz salyası ile birlikte bazı özel mikroorganizma grupları ortaya çıkacaktır. Bu mikroorganizmalar oldukça zehirlidir. Midyeler bu zehirli maddeleri biriktirir ve soframıza kadar gelir. Bu midyeyi yediğiniz anda felç bile geçirebilirsiniz.’’ dedi.
#İstanbulKocaeli'de kaçak midye toplayanlara ekipler tarafından operasyon yapıldı. Karadan ve denizden operasyon düzenleyen polisi görünce sazlıkların arasına kaçanlar tek tek yakalandı. Kaçak avcılar gözaltına alınırken, midyelere de el konuldu.
#Kocaeliİzmit'te polis ekiplerinin operasyon düzenlediği kaçak midye avcıları denizden çıkmayı reddetti. Çağrılan dalgıç polislerin sahil şeridi boyunca yaklaşık 3 kilometre peşlerinden yüzerek yakaladığı 2 şüpheliye, idari para cezası uygulandı.
#DalgıçKaçak midye avcılığına yönelik mücadele kapsamında İstanbul Boğazı'nda denetim gerçekleştirildi. Denizdeki tekneler denetlenirken, karadan kaçak avcılık yaptığı tespit edilen kişilerin çuvallara doldurduğu midyeler tekrar denize bırakıldı. Denetim sırasında 8 kişiye toplam 30 bin 700 TL idari para cezası kesildi. Denetimler kapsamında 2020 yılının başından bu yana yaklaşık 42 bin ton kaçak midyeye el konuldu.
#İstanbul BoğazıKocaeli’nin İzmit ilçesinde denizden kaçak midye toplayan yaklaşık 10 kişi, zabıta ve polis ekiplerini görünce sazlıklara saklandı. Özel olarak tasarlanan amfibik araçla yakalanan kaçak midye avcısı basın mensuplarına tepki gösterdi. Ekipler tarafından yapılan aramada denizden çıkartılanlar görenleri şaşırttı.
#KocaeliKocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan ve koruma altındaki kuş gözlem merkezi sularında kaçak midye avcılığı yapan 8-10 kişilik bir grupla kendilerini sudan çıkarıp cezai işlem uygulamak isteyen görevliler arasında yaşanan köşe kapmaca ilginç görüntülere sahne oldu.
#KocaeliKocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan ve koruma altındaki kuş gözlem merkezi sularında kaçak midye avcılığı yapan 8-10 kişilik bir grupla kendilerini sudan çıkarıp cezai işlem uygulamak isteyen görevliler arasında yaşanan köşe kapmaca ilginç görüntülere sahne oldu.
#Kaçam Midye AvıCHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Marmara Denizi’ndeki büyüyen sorun ve Ergene Nehri’nin kirliliği üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle iki ayrı önergeyi TBMM Başkanlığı’na sundu.
#YAZARİzmit Körfezi’nde sık sık kaçak midye avcıları yakalanırken, Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi eski Başkanı Sait Ağdacı, kaçak avlanan midyelerin zehirli kimyasallar içerdiğini, midyeleri tüketmenin zaman içinde sağlık sorunları yaşanmasına neden olabileceğini söyledi.
#MidyeTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Su Ürünleri Kanunu'nda yapılan değişiklikler sadece balıkları ve sucul biyoçeşitliliği değil, aynı zamanda alnının teriyle ekmeğini sudan çıkaran, kurallara uyan balıkçıların haklarını da koruyacak" dedi.
#Bekir Pakdemirliİstanbul’da metallerden toplanan midyeler zehir saçıyor. Kaçak avlanan kişiler özellikle Galata köprüsü civarından metallere yapışan midyeleri topluyor. DHA kamerası gece saatlerinde ’zehirli midye’leri toplayan kişileri görüntüledi. "Midyeler denetimli ortamda üretilmeli" diyen uzmanlar vatandaşlara uyarılarda bulundu.
#Midye