Lokma Türkiye’nin farklı yörelerinde pişi, keçi ayağı, sirihta, kolaç gibi isimlerle de bilinen enfes bir mayalı hamur kızartması. Kahvaltı sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan, kandil günlerinde de yapılarak konu komşuya dağıtılan lokma, şerbetle bir araya getirildiğinde de benzersiz bir tatlıya dönüşüyor. Puf puf mayalı hamurun bol yağda kızartılmasıyla elde edilen lokmanın hamurunu siz de evde hazırlamak istiyorsanız, lokma hamuru tarifimize bir göz atmalısınız.
#Lokma Hamuru Nasıl Yapılırİzmirlilerin 500 yıllık vazgeçilmez lezzeti boyoz, özellikle kahvaltı sofralarını şenlendirmeye devam ediyor. Haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde tüketilen boyoz, İzmir'in vazgeçilmez lezzetleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Boyozun nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, en pratik boyoz tarifini internette araştırıyor. Peki, boyoz nasıl yapılır?
#Boyoz Nedir?Lokma nasıl yapılır sorusunun yanıtı tatlı yemeyi seven vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Lokma, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlanıp koyu kıvamlı şerbetle tatlandırılarak servisi yapılan bir Türk tatlısıdır. Peki, lokma nasıl yapılır? İşte tarifi.
#Lokma