Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi, öncülük ettiği hesaplamalı moleküler ve sistem biyolojisi çalışmalarıyla hayat kurtarıcı farmakolojik ürünlerin geliştirilmesine zemin hazırlayan Prof. Dr. İvet Bahar oldu. Bahar’ın çalışmaları pandemi sırasında üretilen mRNA aşılarının geliştirilmesine katkı sağladı.
#İvet BaharABD'nin Pennsylvania eyaletinde koronavirüsle ilgili "çok önemli bir buluşun eşiğinde olduğu" iddia edilen Bing Liu'nun başından vurularak öldürülmesi deprem etkisi yarattı. Liu'nun ölümüyle ilgili sosyal medya da şu an komplo teorileri rüzgarı esiyor, "Fazla tesadüf..."
#Christian BermeaDünya'nın en seçkin bilim kurumlarından Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi’nin 157 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk kadını ’üye’ olarak seçildi. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilgisayar Destekli Sistem Biyolojisi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İvet Bahar, ilaç tasarımları üzerine çalışıyor. Şimdilerde Kovid-19’a çare olacak bir ilaç geliştirme projesinde de yer alan Prof. Dr. Bahar, 2016 yılında da ABD Başkanı Obama’nın davetlisi olarak Beyaz Saray’da bir konuşma yapmıştı.
#BilimAmerikan Ulusal Bilimler Akademisi’nin (NAS) ilk Türk kadın üyesi seçilen Prof. Dr. İvet Bahar, “COVID-19’la ilgili kısa bir dönem içinde birden fazla ilaç bulunacak ve hastalığın değişik evrelerinde, değişik dozajlarla birkaçı birden kullanılacak. İlaç kokteyli içinde kanı sulandırıcı ilaçlara da yer verilecek” dedi.
#GazetehaberleriBaşarıları ile tıp dünyasının konuşulan isimlerinden birisi olan İvet Bahar, pek çok vatandaş tarafından biyografisi ile merak edildi. Kariyeri boyunca pek çok araştırma yapan İvet Bahar, ilaç tasarımı alanında yeni metotlar geliştirerek ABD'de öne çıkan isimler arasında yer almıştı. Son olarak Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyeliğine seçilen İvet Bahar, bu konumdaki ilk kadın Türk bilim insanı olarak adını tarihe yazdırdı. Peki, İvet Bahar kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#İvetAmerikan Ulusal Bilimler Akademisi’nin 157 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk kadını 'üye' olarak seçildi. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilgisayar Destekli Sistem Biyolojisi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İvet Bahar, Aziz Sancar, Daron Acemoğlu, Celal Şengör ve Mustafa Özdoğan’dan sonra Akademi’nin 5'inci Türk üyesi oldu.
#Amerikan Ulusal Bilimler AkademisiDÜNYANIN en seçkin bilim kurumlarından Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'nin 157 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk kadını 'üye' olarak seçildi. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilgisayar Destekli Sistem Biyolojisi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İvet Bahar, ilaç tasarımları üzerine çalışıyor. Şimdilerde Kovid-19'a çare olacak bir ilaç geliştirme projesinde de yer alan Prof. Dr. Bahar, 2016 yılında da ABD Başkanı Obama'nın davetlisi olarak Beyaz Saray'da bir konuşma yapmıştı.
#HaberDünyanın en seçkin bilim kurumlarından Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'nin 157 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk kadını 'üye' olarak seçildi. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilgisayar Destekli Sistem Biyolojisi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İvet Bahar, ilaç tasarımları üzerine çalışıyor. Şimdilerde Kovid-19'a çare olacak bir ilaç geliştirme projesinde de yer alan Prof. Dr. Bahar, 2016 yılında da ABD Başkanı Obama'nın davetlisi olarak Beyaz Saray'da bir konuşma yapmıştı.
#CoronaProf. Dr. İvet Bahar ve Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren’e İstanbul’daki bir vakıf üniversitesi tarafından, ‘Karmaşık Sistemler: Çok yönlü etkileşmelerden özgün ve önemli oluşumlar doğuran sistemler’ alanında ödül verildi.
#Kadir Has ÜniversitesiKadir Has Üniversitesi tarafından, merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak üzere verilen ödüllerin sahipleri bugün açıklanacak. Kadir Has’ın vefatının 12. yıldönümünde Nuri Has, Can Has ve Rektör Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in vereceği ödüller ‘Üstün Başarı Ödülü’ ve ‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ adlarını taşıyor.
#Kadir Has Üniversitesi