İstanbul Anadolu yakasındaki Aydos Ormanları içinde yer alan 800 yıllık Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.
#GazetehaberleriDünyada ilk defa tanımlanan 2 yeni sucul canlı türüne 'Megamphopus katagani' ve 'Dikerogammarus istanbulensis' adı verildi. Canlılardan ilkinin deniz ortamında, ikincisinin ise tatlı su ortamında yaşadığı tespit edildi. Boyu 3 milimetre olan 'Megamphopus katagani' türü Marmara Denizi'nin Çanakkale Boğazı girişinde bulundu. Boyu 15 milimetre olan 'Dikerogammarus istanbulensis' türü ise İstanbul Silivri'de tespit edildi. Her iki canlı da karideslerin uzak akrabaları olan 'Amphipoda' grubuna ait.Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof.Dr. Özdemir Egemen ve Doç.Dr. Murat Özbek, 2003 yılından bu yana çalışma yaptıklarını ve bugüne kadar 21 farklı tür bulduklarını, 2011 yılında gerçekleştirdikleri bu çalışma ile de 2 yeni tür daha keşfettiklerini, bununla birlikte dünya literatürüne kayıt edilen toplam 23 sucul canlı ortaya çıkardıklarını belirtti. (DHA)
#HtvhaberTürkiye’nin en çok göç alan, yapılaşmanın en fazla yaşandığı, yeşilini en hızlı yok eden metropolü hálá 7 önemli bitki alanı ve 2 bin 500 türden oluşan florasıyla müthiş bir doğa zenginliğine sahip. Hatta bunlardan 39 tanesi dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen türler. İstanbul’un doğal bitki örtüsü, süs bitkileri yetiştiriciliğinde dünyanın bir numarası olan Hollanda’dan ya da yüzölçüm olarak 50 kat büyük olan İngiltere’den daha zengin.