Sokak köpeklerinin barınaklarda toplatılması, 30 gün içinde sahiplendirilmeyenlerin de uyutulması yönünde çalışma yapıldığı haberleri, büyük tartışmalara neden oldu. Bir tarafta ‘çocuklar sokaklarda tehlikede, sokak köpekleri uyutulsunlar’ diyenler, bir tarafta ‘kısırlaştırılıp yaşatılsınlar’ diyenler var. Hürriyet konuyu daha önce manşetine taşımıştı. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alpak, malzeme ve yer desteği sağlanırsa 300 öğrenci ile köpekleri kısırlaştırarak sorunu 5 yıl içinde çözebileceklerini söylemişti.
#Sokak KöpekleriÖğrencilerinden oluşacak 300 kişilik hekim ordusuyla İstanbul’daki sokak köpeği sorununu çözebilecekleri açıklamasıyla Hürriyet’e manşet olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alpak’a destek yağdı.
#Sokak KöpekleriBaşta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan sokak köpeklerine, Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpak insani bir çözüm önerisi getirdi: “İstanbul’da yaklaşık 400 bin sokak köpeği var. Biz 300 öğrenciyle köpekleri kısırlaştırarak bu sorunu 5 yıl içinde çözebiliriz.”
#İstanbulİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi hekimleri ve öğrencileri, depremde hasar gören ve tahliye kararı verilen hastanedeki hayvanlar için çağrıda bulundu. Hastanedeki hayvanları sahiplendirmeye çalıştıklarını söyleyen veteriner hekim Suzan Murat “İmkânı olanların sıcak bir yuva vermesini istiyoruz” dedi.
#İstanbul ÜniversitesiBöcekler konusunda uzman bilim insanları, son zamanlarda İstanbul'da görülmeye başlayan Asya Kaplan Sivrisineği'nin, seller ve yıllık toplam yağış miktarları dikkate alındığında Karadeniz Bölgesi'nde de ciddi bir tehdit haline gelme potansiyelinin bulunduğunu bildirdi.
#Güneydoğu Asyaİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul'da vücutta yaraya neden olan sivrisinek türüyle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Yılmaz, "Asya Kaplan Sivrisineği, son zamanlarda İstanbul'da da popülasyonu oldukça artan bir sivrisinek türü. Aslında bu sivrisinek en tehlikeli viral hastalıklardan olan Batı Nil ateşi virüsünün taşıyıcısı" dedi.
#Asya Kaplan Sivrisineğiİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul'da vücutta yaraya neden olan sivrisinek türüyle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Yılmaz, "Asya Kaplan Sivrisineği, son zamanlarda İstanbul'da da popülasyonu oldukça artan bir sivrisinek türü. Aslında bu sivrisinek en tehlikeli viral hastalıklardan olan Batı Nil ateşi virüsünün taşıyıcısı" dedi.
#İstanbulİstanbul'da tespit edilen Batı Nil Virüsü, uzmanlarda endişeye sebep oldu. İstanbul Üniversitesi tarafından ölü kuşlar üzerinde yapılan çalışmada Batı Nil Virüsü tespit edildi. Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ölü kuşlarla temasta bulunulmaması gerektiğini söyledi.
#Batı Nil Virüsüİstanbul'da tespit edilen Batı Nil Virüsü, uzmanlarda endişeye sebep oldu. İstanbul Üniversitesi tarafından ölü kuşlar üzerinde yapılan çalışmada Batı Nil Virüsü tespit edildi. Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ölü kuşlarla temasta bulunulmaması gerektiğini söyledi.
#İstanbulİstanbul'da bahar aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla sivrisinekler birçok ilçede görülmeye başladı. Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz , özellikle kapanma sürecinde evde olanlara Batı Nil Ateşi uyarısı yaptı. Hüseyin Yılmaz, "Avrupa'da 2014'ten beri ciddi enfeksiyonlar oluşturuyor. Aslında ciddi sorun. Vatandaşlar özellikle evlerinin pencerelerini sivrisineklerin geçemeyeceği tarzda yapsınlar. Sivrisinek kovucular koysunlar bulundukları yerlere. Mümkün olduğu kadar sivrisineklerin bizi ısırmasını engellememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Prf. Dr. Yılmaz ayıca, "Koronavirüsün sivrisineklerinden bulaşmadığını bilimsel çalışmalar ortaya koymuştur" dedi.
#İstanbulİstanbul'da bahar aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla sivrisinekler birçok ilçede görülmeye başladı. Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz , özellikle kapanma sürecinde evde olanlara Batı Nil Ateşi uyarısı yaptı. Hüseyin Yılmaz, "Avrupa'da 2014'ten beri ciddi enfeksiyonlar oluşturuyor. Aslında ciddi sorun. Vatandaşlar özellikle evlerinin pencerelerini sivrisineklerin geçemeyeceği tarzda yapsınlar. Sivrisinek kovucular koysunlar bulundukları yerlere. Mümkün olduğu kadar sivrisineklerin bizi ısırmasını engellememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Prf. Dr. Yılmaz ayıca, "Koronavirüsün sivrisineklerinden bulaşmadığını bilimsel çalışmalar ortaya koymuştur" dedi.
#Haberİstanbul'un Avcılar ilçesinde Ocak ayında öldüresiye dövülerek çöpe atılan köpeğin tedavisi tamamlandı. Sağlığına kavuşan ancak görme yetisini neredeyse tamamen kaybetmesi nedeniyle daha özel bir bakıma ihtiyacı olan köpek sahiplendirildi.
#HaberAvcılar’da bir kişi tarafından sopayla öldüresiye dövülen köpek, çöplükte kanlar içinde inlerken bulundu. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polis ekiplerinin bulduğu köpek, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde tedaviye alındı. Çıkma noktasına gelen gözü ameliyat edilen köpeğin, başından aldığı darbelerle ağır travma içinde olduğu bildirildi.
#İstanbulAvcılar’da bir kişi tarafından sopayla öldüresiye dövülen köpek, çöplükte kanlar içinde inlerken bulundu. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polis ekiplerinin bulduğu köpek, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde tedaviye alındı. Çıkma noktasına gelen gözü ameliyat edilen köpeğin, başından aldığı darbelerle ağır travma içinde olduğu bildirildi.
#AvcılarKoronavirüsün mutasyona uğradığı ve yüzde 70 daha bulaşıcı hale geldiği iddiası dünyayı endişelendirdi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, konuyu Hürriyet’e değerlendirirken ileri sürülen mutasyonun koronavirüs aşılarını etkileyecek düzeyde olmadığını söyledi.
#GazetehaberleriYemyeşil tüyleri, kırmızı gagalarıyla büyüleyici bir görüntüye sahip yeşil papağanları İstanbul’un çeşitli noktalarında görmek mümkün. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Özsoy, bu papağanların rahatlıkla adaptasyon sağlayıp çoğaldığını, kuş, sincap gibi ağaçlarda beslenen hayvanların yem ve yuvalarına ortak olması nedeniyle risk oluşturduğunu söyledi.
#İstanbulYemyeşil tüyleri, kırmızı gagalarıyla büyüleyici bir görüntüye sahip yeşil papağanları İstanbul’un çeşitli noktalarında görmek mümkün. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Özsoy, bu papağanların rahatlıkla adaptasyon sağlayıp çoğaldığını, kuş, sincap gibi ağaçlarda beslenen hayvanların yem ve yuvalarına ortak olması nedeniyle risk oluşturduğunu söyledi.
#Yeşil PapağanSİLİVRİ açıklarında geçen 26 Eylül'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Avcılar'daki İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi binasının yıkımına başlandı. Fakülteden, "Her ne kadar bu bir veda olmasa da ayrılık bizleri hüzünlendirdi. Yeni binamıza en kısa sürede kavuşmak dileğiyle" açıklaması yapıldı.
#Silivri DepremiİSTANBUL'da yağışların artması ve ani sıcakların gelmesiyle birlikte sivrisinek sayısında artış meydana geldi. Özellikle Avcılar, Başakşehir ve Küçükçekmece'de yaşayanlar artan sivrisinekler sebebiyle akşam saatlerinde pencerelerini açamadıklarını ve rahatsız olduklarını söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz , "Havalar bir açıyor bir kapanıyor bu da tam sivrisinekler için iyi bir ortam" dedi.
#SivrisinekÇİN'in Wuhan kentinde ortaya çıkan, ardından Uzakdoğu'yu saran ve son olarak da ABD'de görülen koronavirüs, tüm dünyayı tehdit ediyor. Hastalık için uzmanlar dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Görülen en önemli belirti ateş. Virüs, hava yoluyla ve yakın temasla bulaşıyor. Ülkemiz açısından havaalanlarına büyük iş düşüyor" dedi.
#İstanbulBüyükada’da yıllardır fayton işkencesi altında olan atları bu kez de ‘ruam’ hastalığı vurdu. Sahilde ada gezginlerinin fayton sefası sürerken, insanlara da bulaşabilen ruam hastalığı tespit edilen 81 at, dün iğneyle uyutulduktan sonra ormanlık alana açılan dev mezara gömüldü. Tedavisi olmayan ruam hastalığı nedeniyle Büyükada’da hayvan giriş-çıkışı durduruldu.
#İstanbul