Yeme-içme konusuna meraklıysanız dergileri, kitapları takip edin. Dünden bugüne lezzet haritasını böyle öğrenebiliriz. Sermet Muhtar Alus’un kitabı da bunlardan biri. Okuyucular kitaptaki lezzetleri kendileri de deneyebilir.
Sermet Muhtar’ın ‘İstanbul’un Geçmiş Günlerinde Yeme İçme’ kitabındaki yazılarından 20. yüzyılın başında İstanbul’daki hayatın ne kadar renkli ve çeşitli olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Neleri kaybettiğimizi de anlıyoruz.
Dünyanın En İyi 50 Restoranı kadar meşhur olmasa da, bir de aynı grubun hazırladığı (İngiltere merkezli William Reed Media) Dünyanın En İyi 50 Barı listesi var.
Türkçe yemek kitaplarının serüvenini bilenler, Fahriye Hanım'ın adını duyunca şöyle bir durup soluklanır.