Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 97 personel alımı için başvuruları kabul ediyor. Ebe, hemşire, sağlık teknikeri, büro personeli gibi unvanlarda istihdam sağlayacak olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi detayları yayımladı. İşte, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 97 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları
#Van Yüzüncü Yıl ÜniversitesiDÜNYA Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 600 milyon işitme engelli birey var. Türkiye’de ise her yıl dünyaya gelen 1.3 milyon bebeğin yaklaşık 3 bin 900’ü işitme kaybı ile doğuyor. Yenidoğan bebeklerde işitme kayıplarının önlenebilmesi ve bebeğin fiziksel, ruhsal gelişim sürecini olumsuz etkilememesi adına doğum sonrası yapılan yenidoğan işitme taramasının önemi büyük.
#İzmirEskiden sıklıkla kullandığımız 'sağır-dilsiz' kavramının artık neredeyse tarihe karıştığını belirten Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu, "Toplumda sağır dilsiz olarak tabir edilen, duyamadığı için konuşamayan çocuklar koklear implantla bu engeli aşıyor. Teknoloji sağır-dilsiz engelini ortadan kaldırdı" dedi.
#Prof. Dr. Bülent ŞerbetçioğluBursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu.
#ÇocukÜniversitelerde eğitim alarak iş hayatına atılmak isteyen gençler, meslek seçimi araştırmaları yapmaya başladı. Son dönemin popüler bölümlerinden biri de odyoloji. Devlet üniversiteleri ile vakıf üniversitelerinde odyoloji bölümü okumak isteyen adaylar, bu bölümün iş alanlarını ve tam olarak görevlerini araştırıyor. Peki, Odyoloji nedir? Odyoloji mezunları ne iş yapar?
#Odyoloji Mezunları Ne İş Yapar?Her çocuğun işitebilmesi ve konuşmayı öğrenebilmesi, onun en temel hakkıdır. İşitme kayıpları, çocuğun ana diline özgü sesleri oluşturarak konuşmasını geciktiren ve bozan en önemli faktördür. PEki İşitme kaybı nedir? neden önemli bir sağlık sorunudur?
#Yenidoğan İşitme Taraması Nedir?Günümüzde yaklaşık olarak yeni doğan her 1000 bebeğin 1 ila 4’ünde işitme kaybı saptanıyor. Yaklaşık yılda 1 milyon 290 bin bebeğin dünyaya geldiği ülkemizde bu rakam 1500 ila 2000 kadar işitme kayıplı bebeğin doğduğu anlamına geliyor. Üstelik bu sayı bebeklik döneminde gelişen kulak enfeksiyonları, orta kulak boşluğunda sıvı birikmesi, yaşanan travmalar ve bazı ilaçlar nedeniyle sonradan oluşan işitme kaybı eklendiğinde daha da artıyor. Güzel haber ise günümüzde oldukça başarılı sonuçlar alınan tedaviler sayesinde çocuğun işitme ve konuşabilme yetisini kazanabilmesi.
#İşitme Kaybı BelirtileriUluğbey Araf 1, Ecem Nur ise henüz 1.5 yaşında. Her ikisinin de ortak sorunu kulaklarının hiç duymaması. Duyabilmeleri, konuşabilmeleri ve akranlarını yakalayabilmeleri için biyonik kulak (koklear implant) ameliyatı olmaları gerekiyor. Onlar ve diğer yüzlerce çocuğun ameliyatı, cihazları getiren firmalar ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki fiyat anlaşmazlığı yüzünden durdu.
#Gazetehaberleri