İŞKUR’un İşgücü Uyum Programı (İUP), iş arayan bireylerin işgücü piyasasına daha hızlı adapte olmasını hedefleyen bir destek programıdır. Program, mesleki eğitimlerle birlikte kişisel gelişim ve iş sağlığı gibi konularda da eğitim sunuyor. Kadınlar, gençler, engelliler ve dezavantajlı gruplara yönelik olan bu programda katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Katılımcılar 140 gün boyunca eğitim alabilir ve program en fazla 10 ay sürebilecek. Öte yandan Bakan Işıkhan'dan İUP başvuruları hakkında açıklama geldi. Peki, İUP nedir? İşte, şartlar ve detaylar.
#İşgücü Uyum ProgramıİUP başvuruları, Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla gündeme geldi. Işıkhan yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular başladı" dedi. İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin işgücü piyasasına entegrasyonunu hızlandırmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, finansal okuryazarlık, motivasyon gibi konularda eğitimler verilecek. Program ile kamu kurumları iş birliğiyle uygulanacak ve katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Hedef kitlesi arasında kadınlar, engelliler ve eski hükümlüler yer alacak. Program, en fazla 10 ay sürer ve katılımcılar 140 gün boyunca yararlanabilecek. Peki, İUP nedir? İŞKUR İşgücü Uyum Programı ile günlük 566 TL ödeme yapacak!
#İşgücü Uyum ProgramıBeşiktaş'ta tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangın sonucu 29 kişinin hayatını kaybetmesine ve 9 şüphelinin ayrı ayrı 22,5'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede, gece kulübünde gerekli tedbirlerin alınmadığı, mevcut sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı, tadilat işlemlerinde gerekli özenin gösterilmediği ve 9 şüphelinin kusurlu olduğu aktarıldı.
#Gece KulübüMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen 'mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği'ne dair yazıda “Ağustos ayı sonuna kadar yapılacak ilgili tüm toplantılarda iş sağlığı ve güvenliği konuları gündeme alınacak” ifadesine yer verilerek, bu konudaki denetimlerin artırılması istendi.
#MEB10 yılı aşkın süredir iş dünyasında faaliyet gösteren Egeli OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi), alanında uzman iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri ile iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgi birikimlerini çözüm ortaklarıyla paylaşarak hizmet sunmaya devam ediyor. İş sağlığı ve güvenliğinde inşaat sektörüne değinen Egeli OSGB Yönetim Kurulu Başkanvekili Emre Ayaz, “Egeli OSGB olarak bugüne kadar Ege Bölgesi’nde yapımı gerçekleştirilen tünel, otoyol ve gökdelen gibi büyük inşaat projelerinde, bölgenin en büyük madenlerinde ve iş dünyasına liderlik yapan birçok fabrikada çözüm ortağı olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimi konularında ve çalışanların sağlık tetkiki ve raporları alanında sorumluluk üstlenerek görev aldık. 82 A-B-C sınıfı iş güvenliği uzmanı, 34 iş yeri hekimi, 36 hemşire ve yardımcı personel olmak üzere 150’nin üzerinde personelle hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.
#110 yılı aşkın süredir iş dünyasında faaliyet gösteren Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (Egeli OSGB), alanında uzman iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarıve işyeri hekimleriyle iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgi birikimlerini çözüm ortaklarıyla paylaşarak hizmet sunmaya devam ediyor.
#1Sağlıklı bir yaşam sürebilmek ve stresten uzak kalabilmek için masaj büyük bir öneme sahiptir. Bu konuda gerekli kriterleri taşıyan ve eğitimi almış uzmanlar olarak masözler ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda masöz olmak isteyen pek çok kişi meslek hakkında bilgi almaya çalışıyor. Peki, masöz nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Masöz olma şartları, maaşları ve iş imkanları hakkında bilinmesi gerekenler.
#Masöz Nedir?Bir şirkete yön veren, onu başarıya ya da başarısızlığa götüren en önemli ögenin insan olduğunu vurgulayan Berteks Tekstil A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Filiz Çarıkçı, “Vizyonumuz gelişmiş ve başarıya ulaşmış dünya şirketleri arasında anılmak olduğu için çok iyi bir insan kaynağı alt yapısına sahip olmaya ve bu kaynağı da devamlı geliştirmeye önem veriyoruz” diyor.
#BURSABakan Selçuk, "Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında işverenleri ve çalışanları bilgilendirmek amacıyla sahadaki tüm uzmanları, işyeri hekimi ve işyeri hemşirelerini seferber ettik” açıklamasında bulundu.
#Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SelçukYeşim Tekstil Ceo’su Şenol Şankaya’nın babası rahmetli Şükrü Bey, 25 yıl önce bir öğüt verdi. ‘Evladım, çalışanlarının insan olduğunu ve onlara iyi davranma sorumluluğunun olduğunu asla unutma. Onlara daima iyi davran.’ Şenol Şankaya, bu sözü benimsedi. Bunu büyük cümlelerle anlatmak zor olduğu için de ‘Önce İnsan’ dedi. Ardından kurum kültürü olarak benimsendi. Tüm projeler ve çalışmalar bunun üzerine kuruldu. Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca ile Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, insan odaklı çalışmaları ve projeleri anlattı.
#BURSA26 Nisan 1986 tarihinde Ukrayna’nın Pripyat şehrine üç kilometre mesafede yer alan Çernobil Nükleer Santralı’nda meydana gelen korkunç kaza, HBO’nun ‘Çernobil’ adını taşıyan dizisiyle yeniden dünya gündemine oturdu. Avrupa Birliği (AB) kapsamında 2004’te, patlamanın yaşandığı dördüncü reaktörü güvence altına almak için bir proje geliştirildi. Reaktörün enkazı dev bir çelik kafesle kapatıldı. Bu projede yer alan firmalardan biri Türk’tü. Şirketin Çernobil’e götürdüğü ve beş yıl kalanlardan Yücel Musaoğlu, “Eşime ve aileme Çernobil’de çalıştığımı söylemedim” dedi.
#Yücel MusaoğluÇimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 1 milyon lira yatırımla iş sağlığı ve güvenliği merkezi kurdu. ÇEİS Genel Sekreteri Serdar Şardan, “İlk kez bir sektörde çalışan herkes, özel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alacak. 1 yıl içinde tüm çalışan temsilcileri eğitimden geçecek” dedi.
#Gazetehaberleri