Ülkenin akaryakıt sistemini kilitleyen siber saldırıya karşılık vermek isteyen İranlı hacker’lar 1.5 milyon İsraillinin kişisel bilgilerini ifşa etti; iki hükümet arasındaki siber savaşın bedelini siviller ödedi. Siber ataklar gerçek bir savaşın habercisi olabilir mi?
#Siber SavaşABD Siber Komutanlığı, Microsoft Outlook’taki güvenlik açığından yararlanan hackerlerin risk altındaki şirketlere saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırıların kaynağı olarak ise İranlı hackerler gösteriliyor. Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, şirketlerin ve son kullanıcıların uygulamalardaki açıklardan kaynaklanan saldırılara karşı güncellemeleri takip etmesi gerektiğini belirtiyor.
#HackerÜniversiteler, siber saldırganlar tarafından kıymetli bir maden olarak görülüyor. Yüksek öğretim kurumlarını hedef alan çeşitli siber saldırılar hız kesmezken İranlı bir hacker grubunun, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülkedeki 76 üniversiteye büyük bir kimlik avı saldırısı yaptığı iddiası bugünlerde oldukça ses getiriyor. Bilişim güvenliği alanındaki dağıtım ve çözümleriyle pazarda lider konumda bulunan Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, üniversitelerin yaklaşan yeni okul döneminde siber saldırılardan nasıl uzak kalabileceğine dair önerilerde bulunuyor.
#İranİranlı hackerların, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkeye siber saldırı düzenlediği ortaya çıktı. California merkezli güvenlik firması Cylance tarafından iki yıldır yapılan sanal takibe göre İran, 16 ülkede kritik öneme sahip enerji, ulaşım ve sağlık servislerinin de içinde olduğu 50 noktaya siber saldırı yaptı.
#İranDONANMA haberleri veren Navy Times gazetesine göre Hürmüz Boğazı’ndaki karşılaşma sırasında "Birkaç dakika içinde sizi havaya uçuracağız" diye telsizden yükselen ses, İranlılardan değil, bölgede telsiz konuşmalarını hackleyen "Filipino Monkey" (Filipin Maymunu) kod adlı şahıstan geldi.