Hayrettin isminin kökü ''Hayır'' anlamındadır. İslam dininde yapılan iyilikler hayır, kötülükler ise şer olarak nitelendirilir. Kimseden hiçbir karşılık beklemeden, sadece Allah'ın rızasını ve takdirini kazanmak için iyilik yapan kişilere Hayrettin denir. Latif ve İhsan isimleri, Hayrettin ile eş anlamlıdır. Hayrettin adının anlamı ve kökeni nedir? İsmin özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile derledik.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan mevhibe kelimesi mevhip fiilinden türetilmiştir. Mevhip, bahşetmek, ihsan etmek anlamına gelirken, mevhibe de hem lütuf hem de bahşiş anlamına gelir. Bazı kaynaklarda ve eski metinlerde, mevhibe sözcüğü ödül ve hediye anlamında da kullanılır. Bu kelime birçok tamlamanın ve kalıp ifadenin içinde de yer alıyor. Örneğin mevhibe-i Hüsrev, Allah'ın insanlara bahşettiği lütuf manasına gelir. Mevhibe ne demek, ne anlama gelir? Mevhibe kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir örnek kelimeler ve cümlelerle birlikte detaylı olarak derledik.
#Mevhibe Ne Demekİslam'da bulunan ve önemli anlamlara sahip pek çok kelime bulunmaktadır. Bunlardan birisi de nifak kelimesidir. Nifak Kuran'ı Kerim'de geçen ve önemli anlama sahip kelimelerden birisidir. Günümüzde pek çok kişi nifak ve nifak tohumu ekmek nedir ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Peki nifak nedir, neden kötüdür? Nifak tohumu ekmek ne demek? Sizlere nifak kelimesi ile ilgili bilgileri detaylıca derledik.
Secde Suresi, adını 15. âyetinde gerçek müminlerin teslimiyet ve tevazu içinde secdeye kapanmalarından söz edilmesinden almıştır. Bu sure mushaftaki sıralamada otuz ikinci, iniş sırasına göre yetmiş beşinci sırada yer almaktadır. İşte Mekke’de inen Secde Suresinin anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#SecdeDevrimci Müslümanlar, uzun süredir farklı söylemlerle hemen herkesin ilgisini çekiyor. “Mülk Allah’ındır” diyerek ‘abdestli kapitalist’lere karşı bayrak açan devrimci Müslümanlar, İslam’ın mülkiyete bakış açısına yepyeni yorumlar getiriyor. 1 Mayıs’a katıldılar, Gezi sürecinde ön saflarda yer aldılar, parkta cuma namazı kılıp TOMA’ların önünde iftar açtılar... “Dinin özü eşitlenmektir” diyen Eren Erdem de “Devrim Ayetleri” kitabıyla ezberleri bozuyor. Öğrencilik yıllarında harçlığını boyacılık yaparak çıkaran Erdem ile hem gri merdivenleri beyaza boyadık hem de koyu bir sohbete daldık. Elçiye zeval olmaz, beğenmeniz dileğiyle... Hepinize şimdiden iyi bayramlar.