2020 yılının son meteor yağmuru olma özelliğini taşıyan Geminid (İkizler) meteor yağmuru için nefesler tutuldu. Geminid (İkizler) meteor yağmuru her yıl aralık ayında gök olayı tutkunlarının yakından takip ettiği bir doğa olayı. Peki, Geminid (İkizler) meteor yağmuru ne zaman? Geminid (İkizler) meteor yağmurunun özelliği nedir? İşte Geminid (İkizler) meteor yağmuru ile ilgili bilgiler…
#GeminidGeminid Meteor Yağmuru, bu yıl özel bir olayla gündeme geldi. Önemli günleri unutmayan arama motoru Google, bu kez Geminid Meteor Yağmuru'nu ekranına taşıdı. Peki, 50'ye yakın yıldız kaymasının gözlemlenebileceği Geminid Meteor Yağmuru nedir? İşte, günün ilk saatleri itibariyle merakla araştırılan o konu hakkında bazı bilgiler
#Geminid Meteor YağmuruAstronomların en çok görülmeye değer meteor yağmurlarından biri diye tanımladığı Geminid (İkizler) meteor yağmuru, açık bir gökyüzü olan ve yeterince karanlık yerlerden izlenebilecek. Meteor yağmurlarındaki görüntü her yıl değişiyor ancak bu geceki Geminid yağmurunun en görmeye değer meteor yağmuru olabileceği belirtiliyor.
#HaberMeteor yağmurlarının kralı Geminid (ikizler) için sadece saatler kaldı. Doğa olayı tutkunları, 2017'nin son meteor yağmuru ile nefes kesen bir görsel şölene tanık olacak, 50'ye yakın 'yıldız kayması' görülebilecek. Asıl merak edilen konu ise her yıl en iyi meteor yağmurlarından biri olarak kabul edilen Geminid (İkinler) yağmurunun saati! Yeterince karanlık alanlarda Türkiye saatiyle gece yarısından sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek.İşte o bilgi ve detaylar!
#Meteor YağmuruMeteor yağmuru için geri sayım başladı. Meteor yağmuru tarihi ve saati merak ediliyor. Geminid meteor yağmuru için geri sayım başladı. Halk arasında yıldız kayması olarak da bilinen bu gökyüzü şöleni, yılda 8 defa gerçekleşiyor. Bu yağmurların en görkemlisi ise Geminid (İkizler) Gök Taşı Yağmuru. Gökyüzü olaylarıyla yakından ilgilenenler meteor yağmuru nereden, nasıl gözlenir sorusunun yanıtını da merak ediyor. Meteorların atmosfere giriş hızları saniyede ortalama 35 kilometre olacak. Bunlardan bazıları 70 kilometreye kadar çıkabilirken bazıları da 'ateş topu' olarak adlandırılıyor. Peki Geminid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta? Geminid meteor yağmuru nereden izlenir, Türkiye'den görülecek mi? İşte ayrıntılar...
#Geminid Meteor YağmuruHalk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen ve yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlerinden Geminid (İkizler) Gök Taşı Yağmuru, 13-14 Aralık'ta en yüksek sayıya ulaşıyor ve saatte 120 gök taşı görülebiliyor. Gök taşlarının atmosfere giriş hızları saniyede ortalama 35 kilometre olacak. Uzmanlar, Geminid Gök Taşı Yağmuru’nun çıplak gözle gece karanlığında, ışık yoğunluğunun az olduğu ve bulutsuz havada izlenebileceğini dile getirdi.
#Geminid Meteor YağmuruYılda 8 kez gerçekleşen ve halk arasında 'yıldız kayması' olarak adlandırılan Perseid gök taşı yağmuru, en yoğun 12 Ağustos gecesi yaşanacak. Gökyüzünde saatte 100 meteor görülebilecek. Meteorlar saniyede 59 kilometre hızla atmosfere girecek ve ateş topları gibi görünecek.
#Perseid Meteor YağmuruHalk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine giriş hızları saniyede 59 kilometreyi bulacak meteorlar, ateş toplarını andıran görüntü verecek.
#Meteor YağmuruGök bilimcilerin, yılın en önemli olayları arasında gösterdiği Perseid meteor yağmuru, 11-12 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak. Saatte 100 civarında gök taşı görülmesi beklenen gecede, meteorların dünyaya giriş hızları saniyede 66 kilometre dolaylarında olacak. Perseid yağmuru sırasında 'ateş topları' denilen gök taşları da görülebilecek.
#AntalyaNormal bir doğa olayı olan Parçalı Ay Tutulması, 16 Temmuz gecesi gerçekleşecek. Tutulmayı izlemek isteyenler yada doğa olaylarına ilgisi olanlar, 'Ay Tutulması saat kaçta? Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?' sorularının cevabını internet üzerinden araştırmaya başladı. Ay tutulmasıyla beraber, kırmızıya bürünen ayın önüne gelen bulutlarla renkli görüntüler oluşturması bekleniyor. İşte, ay tutulmasıyla ilgili merak edilenler.
#Ay Tutulması2019’un ilk Ay tutulması için nefesler tutuldu. 2019 Gök Olayları Yıllığından yapılan derlemelere göre, 'Süper Kanlı Kurt Ay Tutulması' adı verilen görsel şölen ocak ayı içerisinde gerçekleşecek. Peki, Ay tutulması tam olarak ne zaman gerçekleşecek, Türkiye'den izlenebilecek mi?
#Ay Tutulması2018 yılının son gök olayı Geminid Meteor Yağmuru için geri sayım devam ediyor. Ünlü arama motoru Google’ın da doodle tasarımı ile hatırlattığı Geminid Meteor Yağmuru 13 Aralık 2018'i 14 Aralık 2018 'e bağlayan gece doruk noktasına ulaşacak. Peki, Geminid Meteor Yağmuru saat kaçta başlayacak?
#Geminid Meteor YağmuruYeni bir meteor yağmuru geliyor. Gök olayı tutkunlarının heyecanla beklediği Leonid (Aslan) meteor yağmuruna çok az bir zaman kaldı. Gökbilimciler yılın en önemli gökyüzü olayları arasında gösterilen bu yağmur, dünyanın dört bir yanından izlenebilecek. Peki yeni bir görsel şölen yaşatacak olan meteor yağmuru ne zaman? Leonid (Aslan) meteor yağmuru nedir?
#Meteor YağmuruAy Tutulması ne zaman gerçekleşecek sorularına yanıt arayan doğa olayı tutkunları, şubat ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenen Ay Tutulması için bekleyişine devam ediyor. Dünya üzerinde birçok noktadan net bir şekilde görünebilecek olan tutulma, Türkiye'den de rahatlıkla izlenebilecek. Peki, 2017 Ay Tutulması ne zaman gerçekleşecek? İşte, detaylar
#Ay Tutulması