Geminid Meteor Yağmuru ne zaman saat kaçta başlayacak? Geminid Meteor Yağmuru nedir?

Güncelleme Tarihi:

Geminid Meteor Yağmuru ne zaman saat kaçta başlayacak Geminid Meteor Yağmuru nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 20:04

2018 yılının son gök olayı Geminid Meteor Yağmuru için geri sayım devam ediyor. Ünlü arama motoru Google’ın da doodle tasarımı ile hatırlattığı Geminid Meteor Yağmuru 13 Aralık 2018'i 14 Aralık 2018 'e bağlayan gece doruk noktasına ulaşacak. Peki, Geminid Meteor Yağmuru saat kaçta başlayacak?

Haberin Devamı

Her yıl, bir dizi meteor yağmuru oluyor, dünyanın dört bir yanındaki doğa olayı tutkunu görsel şölene tanıklık ediyor. Bunlardan en önemli ikisi ise Perseid ve Geminid. Ekim ayının son günlerinde yaşanan 'Orion meteor yağmuru' ardından sıra Geminid Meteor Yağmuru’nda. Astronomlar, yılda bir kez gerçekleşen Geminid (İkizler) meteor yağmurunun en çok görülmeye değer meteor yağmuru olduğunu ifade ediyor.

Geminid Meteor Yağmuru, gece yarısından sonra 01:30 - 06:30 saatleri arasında gerçekleşecek. Yeterince karanlık alanlarda saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek.

GEMİNİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

"Meteor yağmurlarının kralı" olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçalarıyla oluşuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!