Su toprağa kavuşunca Anadolu’nun her köşesi farklı renklere bürünür; ağaçları ve çiçekleriyle doyulmaz manzaralar sunar. Doğaya âşık 4 Hürriyet Seyahat yazarı Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’den en sevdikleri yürüyüş yollarını yazdı. Yürümeye yeni başlayanlara kolay, dağlara tırmanmak isteyenlere zorlu; şelaleli, dereli; kimi gizli, kimi çok bilinen bu adreslerden biri sizi de harekete geçirecek.
#SeyahatMuğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi'ndeki İdyma antik kentinde yüzey araştırması tamamlanırken, kentin uzantısı Akyaka Mahallesi'ndeki Ortaçağ kalesinin surları ortaya çıktı. Yaklaşık iki ay önce başlayan kazı çalışmalarında Azmak yolu kenarında çalışmalar aralıksız devam ediyor.
#SeyahatMuğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (MUSFOD) ile İdyma Çağdaş Sanat Derneği’nin (İÇSD) ortaklaşa düzenlediği, kadına fiziksel ve psikolojik şiddet temalı 1. İdyma Kısa Film Senaryo Yarışması’nda birinciliği Nagihan Korkutata'nın ‘Ton Farkı’ adlı projesi kazandı.
#Nagihan KorkutataMUĞLA'nın Ula ilçesinin doğal güzellikleri, denizi ve dünyaca ünlü Kadın Azmağı ile ön plana çıkan Akyaka Mahallesi'ndeki M.Ö. 4'üncü yüzyıla ait olan ve İyon düzeninde yapılan kaya mezarlarının hali yürek burkuyor. Ziyaretçiler etrafı çöplüğe dönen tarihi mezarlardaki çatlaklara da dikkati çekip, bir an önce önlem alınmasını istedi.
#MuğlaKaryalıların binlerce yıllık patikaları işaretlenip 796 kilometrelik yürüyüş parkuru oluşturuldu. Aydın’ın Karpuzlu ilçesinden Marmaris İçmeler’e uzanan yol 3 Şubat’ta açıldı. Geçen salı Bodrumlu bir grupla Kızılağaç - Çiftlik parkurunda yürüdüm. Dağlar baharla renklenmişti.
MUĞLA merkeze bağlı Akyaka Beldesi’nde, denize 150 metre mesafede ormanlık alan içine kurulu çöp ayrıştırma merkezinden yükselen ağır ve pis kokular, isyan ettirdi. Turistlerin bölgeyi terk etmesine yol açan merkezin yangın tehlikesi taşıdığı, bulaşıcı hastalıklara da davetiye çıkardığı ifade edildi.
Avusturya, ‘kültür envanteri’ni 30 yılda tamamlamış. İngiltere hálá devam ediyor. Böyle bir envanter gelecek kuşaklar için de önemli. Düşünün ki, yıllar önce böyle kapsamlı bir çalışma elimizin altında olsaydı, birçok kültürel miras tahrip olmaktan kurtulacaktı.