ODTÜ'lü araştırmacılar, 3,5 yaşındaki bir çocuğun zeka ve hareket özelliklerine sahip çocuksu robot "iCub"la etkileşime girmesi için "Nao" isimli robotu programladı.
ODTÜ’nün ‘iCub’ adlı, insansı özelliklere sahip çocuk robotuna, ‘Nao’ adlı bir kardeş geldi. Aralarında sohbet edip, görev paylaşımı yapabilen ve insanlarla diyalog kurabilen robotlar, otistik çocukların eğitiminde de kullanılacak.
AB projesi kapsamında 4 yıl önce ODTÜ'ye getirilen ve bir bebek gibi belli gelişimsel süreçten geçip, insanlarla iletişim kurmayı öğrenen "iCub" isimli robot, küçük bir çocuğun hareket ve zeka özelliklerine kavuştu.
Türkiye'ye 4 yıl önce getirilen ve bir bebek gibi belli gelişimselsüreçten geçip insanlarla iletişim kurmayı öğrenen "iCub" isimli robot,küçük bir çocuğun hareket ve zeka özelliklerine kavuştu.
Emekleyen şirin ve ilgi çekici robot iCub.
Türkiye’ye 3,5 yaşındaki bir çocuğun hareket özelliklerini taşıyan ve Japonların “Asimo” robotu benzeri İcub isimli “robot çocuk” getirildi.
Türkiye'ye 3,5 yaşındaki bir çocuğun hareket özelliklerini taşıyan ve Japonların “Asimo” robotu benzeri iCub isimli “robot çocuk” getirildi.
200 bin avro değerindeki “Asimo” benzeri “çocuksu” robot, Haziranda ODTÜ laboratuvarlarında olacak.
Devon'daki bir üniversitede uzun çalışmalar sonucunda geliştirilen robot bebeğin hedefi insanlar gibi konuşmak.