Yeşil pasaport, resmi adıyla hususi pasaport, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına belirli şartlar altında verilen bir pasaport türüdür. Normal (bordo) pasaporta göre daha fazla ülkeye vizesiz veya daha kolay vize alarak seyahat imkanı tanır. Rengi yeşil olduğundan dolayı halk arasında "yeşil pasaport" olarak adlandırılır. Peki, Yeşil pasaport nedir, normal pasaporttan farkı nedir? Yeşil pasaportu kimler alabilir?
#Yeşil PasaportKüreselleşen dünya ile birlikte herkes bazı şartları karşılaması durumunda istediği ülkelere gidebilmektedir. Bu şartların en başında ise vize gelmektedir. Bazı ülkelere vizesiz girmek ne yazık ki mümkün olmamaktadır. İşte, Bali'nin vize talebi hakkında detaylı bilgiler
#BaliBali vize istiyor mu sorusu, seyahat etmek isteyen vatandaşların araştırdığı husus oluyor. Başka ülkeye gitmek isteyen kişiler ülkelerin sunduğu bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Peki, Bali vize istiyor mu? Türkiye’den Bali'ye seyahat için vize almak gerekiyor mu? İşte, o detaylar
#BaliPasaport başvurusu, vatandaşların en fazla merak ettiği konuların başında yer alıyor. Hususi pasaport yani yeşil pasaport başvurusu için gerekli belgelerin tamamlanması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden alınan randevu ile adım adım pasaport başvuruları tamamlanıyor. Pasaport ücreti de belirlenen bankalara yatırılıyor. Devlet memurlarına verilen hususi pasaport ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Peki hususi pasaport nedir, kimlere verilir? Hususi pasaport nasıl alınır? İşte merak edilenler...
#Hususi PasaportResmi ismi Hindistan Cumhuriyeti olan ülke, Asya'nın güney kısmında yer alıyor. Toprak açısından dünyanın en büyük 7. kara parça ülkesi olan Hindistan, nüfus bakımından dünyada 2. sıradadır. 7 bölge 28 eyalet olan Hindistan'a gitmek isteyen vatandaşlar vizeye tabi tutulurlar. Hindistan vizesi nasıl alınır, başvuru ücreti ne kadar, başvuru şartları, gerekli evraklar ve kaç günde çıkar sorularının yanıtlarını derledik.
#SeyahatTürkiye ile Katar arasında “Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Mutabakat Muhtırası” 14 Ağustos 2010’dan beri yürürlüktedir. Bu çerçevede, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamili Türk vatandaşları Katar’a girişlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise, havalimanında turistik amaçlı 2 hafta kalış süreli vizelerini, Katar’da bir otelden rezervasyon yaptırmak ve 100 Katar Riyali ödemek karşılığında alabilmektedirler. Ülkeye yolcu beraberinde alkol getirilmesi yasaktır.
#Katarİçişleri Bakanlığı, yerli ve milli pasaport üretimine başlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün, süresi dolan hususi (yeşil) pasaportların geçerlilik süresinin ücretsiz uzatılması işlemine bugün başladığını duyurdu.
#PasaportUkrayna vizesi eğer seyahatler 90 günden kısa olacaksa gerekli değildir. Ukrayna ülkemizden 90 günü aşmamak kaydıysa vize talep etmez. Eğer yolculuk ve seyahat 90 günden uzun sürecekse vize gereklidir. Bunun için Ukrayna konsolosluklarına başvurabilir ve vize çıkarabilirsiniz. Ukrayna vizesinin ne kadar sürede çıktığını ve en erken kaç günde alınabileceğini sizler için derledik.
Romanya vizesi, başvuru tarihinden itibaren 4 iş günü ile 15 iş günü arasında çıkmaktadır. Romanya seyahati yapmak isteyenlerin E- Vize sistemi üzerinden başvuruda bulunması gerekir. Başvuruyu yapan kişiye sistem randevu tarihi tanımlayacaktır. Randevu tarihinde Konsolosluğa şahsen giderek başvuru yapılması gerekmektedir. Romanya vizesi ne kadar sürede çıkar? En hızlı ve erken kaç günde vize alınabilir? İşte tüm detaylar.
Dünyanın en dikkat çeken turistik ülkeleri içinde yer alan Macaristan’ı farklı amaçlarla ziyaret etmek için farklı tür vize başvuruları yapmanız gerekir. Macaristan vize işlemlerinin eksiksiz bir şekilde yürütülmesi ve aksamaya yol açabilecek bir gerekçe olmaması durumunda vize başvurularınız da genellikle 7 iş günü içinde sonuçlandırılır. Macaristan vizesi ne kadar sürede çıkar sizler için derledik.
Bosna Hersek ülkemiz vatandaşlarından yeşil, bordo, gri ya da siyah pasaport sahiplerini 90 günü aşmayan seyahatlerde vizeden muaf tutar. Eğer 90 günden daha uzun süre kalmanız gerekirse konsolosluktan vize başvurusu yapmanız gerekir. Vize 10 iş gününde çıkar ve tarafınıza teslim edilir. Bosna Hersek vizesi çıkarmak için gerekli olanlar ve en hızlı ne kadar sürede çıkabileceği sizler için derledik.
Yeşil pasaport, 5 çeşit pasaporttan biridir. Diğer pasaport türlerine göre bazı avantajlar sağlamaktadır. Peki yeşil pasaport nasıl alınır, kimlere verilir? Yeşil pasaport alma şartları ve gerekli evraklar
#Yeşil Pasaport NedirYeşil pasaport almak için gerekli evraklar, bu pasaport türüne sahip olmak isteyen vatandaşlarca araştırılıyor. Hususi pasaport olarak da adlandırılan yeşil pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilmektedir. Peki, yeşil pasaport için gerekli evraklar nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı detaylar
#Yeşil PasaportYeşil Pasaport, pasaport çeşitlerinden bir tanesidir. Yeşil pasaportun hangi vatandaşlara verildiği de merak edilmektedir. Yeşil pasaport adını ilk kez duyan kişiler yeşil pasaportun avantajlarını merak etmektedirler. Yeşil pasaportun nasıl alındığı ve yeşil pasaporta sahip olan kişilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği merak edilmektedir. Son günlerde yeşil pasaport ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Peki, yeşil pasaport nedir? Yeşil pasaport nasıl alınır? Yeşil pasaportun avantajları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Yeşil PasaportTürkiye Cumhuriyeti ile Angola Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmayla iki ülke arası seyahatlerde vize muafiyeti getirildi. Anlaşma, Türkiye ve Angola’daki diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri için vize muafiyetine ilişkin genel hüküm ve koşulları içeriyor Peki, Angola nerede? İşte Angola’nın konumu
#AngolaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı João Manuel Gonçalves Laurenço ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan iki ülke arasında ticaret hacminin çok düşük olduğunu belirterek, "Şuan da ticaret hacmimiz 176 milyon dolar. Bu iki güçlü ülke için bu ticaret hacmi çok ama çok hafif. İlk etapta mutabakatımız 500 milyon dolara ulaşmak" ifadelerini kullandı
#ErdoğanResmi ismi Hindistan Cumhuriyeti olan ülke, Asya'nın güney kısmında yer alıyor. Toprak açısından dünyanın en büyük 7. kara parça ülkesi olan Hindistan, nüfus bakımından dünyada 2. sıradadır. 7 bölge 28 eyalet olan Hindistan'a gitmek isteyen vatandaşlar vizeye tabi tutulurlar.
#Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?Pasaport yurt dışı seyahatlerinde gerekli olan ve kimlik yerine geçen belgedir. Özellikle ülke giriş ve çıkışlarda gerekmektedir. Pasaportlar mesleki durum ve statülere göre çeşitlilik göstermektedir. Peki Pasaport türleri nelerdir? Pasaport çeşitleri ve isimleri hakkında bilgileri sizlere detaylıca açıkladık.
#Pasaport Türleri Nelerdir?Pasaportlar yurt dışına çıkmak için gerekli olan en önemli belgelerden birisidir. Pasaport yetkili kuruluşlar tarafından verilmektedir. Ülke yetkililerin kimlik kontrolü yaparken pasaport oldukça önem taşımaktadır. Pasaportu olmayan kişiler son aylarda pasaport çeşitleri ve pasaport hakkında araştırma yapmaktadırlar. Peki, pasaport çeşitleri nelerdir? Pasaport çeşitleri isimleri nedir? İşte pasaport çeşitleri hakkında tüm detaylı bilgiler.
#Pasaport Çeşitleri Ve İsimleri Nelerdir?Ülkemizde yaşayan ya da ülkemize eğitim, seyahat veya iş gibi çeşitli amaçlarla gelen Avusturya vatandaşları ile Türk vatandaşları başta olmak üzere tüm vatandaşlara hizmet veren Avusturya Konsolosluğu'na dair Avusturya konsolosluğu nerededir? Avusturya konsolosluğu adresi, telefon numarası ve iletişim bilgileri konularını sizler için derledik.
#Avusturya Konsolosluğu Nerededir?