MasterChef ana kadroya giren 5 isim netlik kazanmıştı. Dün akşam yedeklerden kazanan yarışmacı da belli oldu. 2023 sezonunda All Star heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef All Star'ın 19 Haziran tarihli 6. son bölümünde, yedek kadroda bulunan yarışmacı adayları ana kadroya girebilmek için Danilo, Mehmet ve Yılmaz Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamaya çalıştı. İki aşamalı etapta en başarılı tabağı yapan iki yarışmacı, MasterChef yedek kadrosuna seçilerek önülüğü kazandı. Gecenin yemekleri ise horhor kebabı ve kişniş ile nohutla yaratıcı tabak oldu. Peki, MasterChef'te kim kazandı? İşte, MasterChef yedek yarışmacı kadrosuna seçilen isimler.
#MasterchefDostum Mehmet Yalçınkaya’nın beni en etkileyen özelliklerinden biri, geldiği kültürü unutmaması... Mesleğe çok küçük yaşta esnaf lokantalarında başlayan Mehmet Şef’in ‘Esnaf’ kitabı, bu lokanta kültürünü yaşatmak için değerli bir kaynak... Horhor kebabı, kuzu bağırsak sarma, beyinli saray böreği gibi pek çok lezzetimiz bu sayede kayda alınmış oldu. Fast food zincirleriyle rekabet ederek kaybolma tehlikesi yaşayan esnaf lokantalarını korumak sadece Mehmet Şef’in değil, hepimizin boynunun borcu...
#Mehmet YalçınkayaMersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.
#Kebap