St. Petersburg’da yaşayan ve çeşitli ülkelerde apartmanları gezerek şehir mimarisi gözlemleri yapan Ekaterina Galkina, İstanbul’a gelmeseydi belki de bilmeyecektik: ‘Şişli’de bir apartıman’ın lobisini ünlü ressamımız Hamit Görele’nin dört eseri süslüyordu. Ziyaret ettik. Eski apartman sakininden binanın çürük olduğunu ancak sanatsal değeri yüzünden yıkılamadığını öğrendik. Sayesinde tarihi bir gerçekle tanıştığımız Galkina’yla da İstanbul deneyimini konuştuk.
#PicassoSivas'ın Gürün ilçesinde bulunan mağara evleri 4 bin yıl sonra ışığına kavuştu. İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, "Burayı turizme kazandırmak için mücadelemizi yapıyoruz. Bu noktada birinci etabında ilçe merkezindeki belediyenin hemen arkasında bulunan mağaralar ödenek çıkartılarak, birinci etabını tamamladık" dedi.
#SivasSivas'ın Gürün ilçesinde bulunan mağara evleri 4 bin yıl sonra ışıklandırıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, "Burayı turizme kazandırmak için mücadelemizi yapıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyorum bize destek oldular. Malatya Kayseri yolu üzerinde ki ve hemen yol kenarında olan oldukça da geniş bir alanda bulunan mağara evleri turizme sunmak adına birtakım projelerimiz var" dedi.
#SivasKendine özgü kişiliği ve sanat anlayışı, hayat hikâyesi, erkek egemen sanat ortamındaki nadir kadın sanatçılardan biri olması Fahrelnissa Zeid’i Türk resminin modernlik açılımında ayrıcalıklı bir yere konumlandırıyor. Londra’daki ünlü Tate Modern’de açılan retrospektif sergisi Zeid’in küresel sanat dünyasındaki yerini daha da perçinleyerek daha çok tanınmasını sağlayacak.
#KitapsanatTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Anayasa’da ikinci resmi dil olması istenen Kürtçe, televizyonlarda, gazetelerde günlerdir tartışılıyor. Kürtçeyi yüceltmek isteyenler karşı taarruzla konuyu, “Güneş Dil Teorisi”ne getirip Atatürk’ün düşünce yapısını ve Kemalist devrimin tarihsel konumunu küçük düşürmeye gayret ediyor. Gerçekten “Güneş Dil Teorisi” hurafe miydi? Düşünsel kaynakları nelerdi? Atatürk’ü hangi yabancı bilim adamları etkiledi?