- TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Kuzu:- "Dronelerle yerin altındaki bombaları belirleme ve el yapımı patlayıcıları görebilmek için çalışma yürütüyoruz"- "Askeri aracın 50 metre önünde giden bir droneye dedektör takılabilirse azot ve nitratla yapılan bomba tespit edilebilir"- "60 bin feete kadar giden İHA'larla ilgili prototip çalışmamız var. Projemizi bitirirsek İHA'ların yerden gözükmesi ve vurulması imkansız olacak"
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) IEEE Öğrenci Kulübü’nün ‘Fikrini Geleceğe Taşı’ sloganıyla düzenlediği ‘Yıldızlı Projeler Yarışması 2015’de ödüller sahiplerini buldu. 4 ayrı kategoride 73 farklı üniversiteden 262 projenin mücadele ettiği Proje Yarışması’nda 4 kategoride dereceye girenler ödüllerini aldı.
#ProjeModern yaşamda yapay zekâ (AI) her ne kadar yaygın hale gelmiş olsa da henüz yörüngedeki yerini bulamamıştı. Bu durum 2 Eylül’de bir mısır gevreği kutusu boyundaki deneysel bir uydunun 45 benzer boyutta uyduyla birlikte bir roket dağıtıcısından fırlatılmasıyla değişti. PhiSat-1 isimli bu uydu şu an saatte 27.500 km. hızla, 530 km yükseklikte güneş aydınlatmasıyla senkronize bir şekilde havada süzülüyor.
#İntel