hibrit eğitim modeli haberleri sayfasında hibrit eğitim modeli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 117 hibrit eğitim modeli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hibrit eğitim sistemi YÖK açıklamasıyla birlikte gündemde yer aldı. Hibrit eğitim sistemi üniversiteler ile ilgili alınan kararlar sonrası öğrenciler tarafından merak konusu oldu. YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 bahar dönemine ilişkin açıklamasında, "2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek." ifadelerine yer verdi. Peki hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim modeli nasıl uygulanır? İşte üniversitelerde hibrit eğitim sitemi ile ilgili detaylar...
#Hibrit EğitimHibrit eğitim sistemi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeniden adını sıklıkla duyduğumuz bir terim oldu. Genel hatlarıyla koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya gelmesini kapsayan hibrit eğitimle ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki, hibrit eğitim nedir ve okullarda hibrit eğitim modeli nasıl olacak? İşte hibrit eğitim hakkında merak edilenler…
#Hibrit Eğitim NedirAnadolu Üniversitesi’nin açıklaması ardından hibrit eğitim modeli bir kez daha gündeme geldi. Anadolu Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Örgün Sistem Güz Dönemi derslerinin, 'hibrit eğitim' şeklinde yapılmasının planlandığını açıkladı. Peki, hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim sistemi ne demek? İşte hibrit eğitim modelinin detayları ve Anadolu Üniversitesi’nin hibrit eğitim açıklaması…
#Hibrit Eğitim NedirHibrit eğitim sistemi, son günlerde adının sıkça zikredilmesi dolayısıyla detayları ile birlikte araştırılmaya başlandı. Yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya gelmesiyle genel hatları oluşturulan hibrit eğitim, okuldaki kapasitenin belirli oranda düşürülerek bulaş riskinin ortadan kalkmasına olanak tanıyabilecek. Peki, hibrit eğitim nedir ve hibrit eğitim nasıl uygulanacak? İşte, o noktada merak edilen detaylı bilgiler
#Hibrit Eğitim NedirKoronavirüs salgınının neden olduğu durum ve belirsizlik birçok konuda olduğu gibi eğitim konusunda da alternatif çözümler üretme arayışına neden oldu. Yetkililer de okulların açılması konusunda 4 alternatif senaryo üzerinde duruyor. Bunlardan biri de hibrit öğrenme modeli. Peki, hibrit öğrenme modeli nedir? Avantaj ve dezavantajları nelerdir? Eğitimci Dr. Gülden Dönmez, konuyla ilgili merak edilenleri anlatıyor.
#EmbedpodKYK yurtlarıyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu KYK yurtlarıyla ilgili son dakika açıklamada bulundu. Bakan Kasapoğlu, yurtların hem depremzedelere hem de öğrencilere hizmet vereceğini belirtti. KYK yurtları açıldı mı, Nisan ayın açılır mı sorusu üniversitelerde hibrit eğitime geçilmesinin ardından öğrenciler tarafından merak edilen konular arasındaydı.. YÖK Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde bahar döneminde uzaktan ve yüz yüze eğitimin olacağını duyurdu. Hibrit eğitim modeli kararıyla birlikte KYK yurtlarının ne zaman açılacağı da gündeme geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurtlar, depremzedelerin konaklaması için açılmıştı. Peki KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? KYK'lar Nisan ayında açılır mı? İşte son açıklamalar...
#KYKÜniversitelerde hibrit eğitim için açıklama geldi. Afet nedeniyle pek çok ilde eğitim aksarken hibrit eğitim için düğmeye basıldı. Yüz yüze ve online eğitimin birleşimiyle ortaya çıkan hibrit eğitim, harmanlanmış bir eğitim olarak ifade edilmektedir. Peki, hibrit eğitim nedir ve ne demek? İşte, hibrit eğitim hakkında bazı bilgiler
#Hibrit EğitimÜniversitelerin açılma tarihi, ön lisans ve lisans programlarında eğitim alan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından ülke genelindeki üniversitelerin bahar dönemini uzaktan eğitim ile tamamlaması kararı alındı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) uzaktan eğitim kararının Nisan ayı başında yeniden gözden geçirileceğini ifade etti. Üniversitelerin ön lisans ve lisans programında eğitimlerini sürdüren öğrenciler teorik ve uygulamalı derslerin nasıl işleneceğini merak ediyor. YÖK hem online hem de yüz yüze dersler için hibrit eğitim modeli üzerinde çalışıyor. Peki 2023 Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…
#Üniversiteler Açılacak MıHibrit eğitim sistemi YÖK açıklamasıyla birlikte gündemde yer aldı. Hibrit eğitim sistemi üniversiteler ile ilgili alınan kararlar sonrası öğrenciler tarafından merak konusu oldu. YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 bahar dönemine ilişkin açıklamasında, "2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek." ifadelerine yer verdi. Peki hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim modeli nasıl uygulanır? İşte üniversitelerde hibrit eğitim sitemi ile ilgili detaylar...
#Hibrit EğitimTürkiye’de son bir hafta içerisinde COVID-19 vaka sayısında yaşanan hızlı artış karşısında, öğrenciler ve veliler kaygılı. Üniversiteliler finallerin çevrimiçi yapılmasını istiyor, ilk ve orta öğretimde ise erken ve uzun tatil beklentisi var. Tüm bu beklentileri YÖK Başkanı Özvar ve Bakan Özer ile konuştum...
#Yüz Yüze Eğitim2021 yılı eğitimde yeni uygulamalıların ve görev değişimlerinin yılı oldu. Yılın ilk eğitim öğretim dönemi aralıklarla yüz yüze ancak ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle geçti. Eylül ayı itibariyle ilk ve ortaöğretim tam zamanlı, üniversiteler kısmen yüz yüze kısmen uzaktan eğitimi ön gören hibrit eğitim modeliyle öğrencilere kapılarını açtı.
#EğitimHasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) "2021-2022 Akademik Yılı Açılış ve Ödül Töreni" KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımı ile gerçekleşti. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törende öğrencilerle bir araya gelen Tatar'a fahri doktora unvanı sunuldu. Tatar'ın verdiği ilk dersin ardından 2020 yılında üniversitenin akademik performansına en çok katkı sunan akademisyenler ödüllendirildi.
#Ersin TatarKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış ve Ödül Töreni'ne katıldı. Törende 'Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türklerinin Ada’da Varoluş Mücadelesi' konulu konferans veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ın Türkiye ile ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyerek, "Benim yolum Türk’ün yoludur, Türkiye ile birlikte yürüme yoludur" dedi.
#Ersin TatarKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış ve Ödül Töreni'ne katıldı. Törende 'Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türklerinin Ada’da Varoluş Mücadelesi' konulu konferans veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ın Türkiye ile ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyerek, "Benim yolum Türk’ün yoludur, Türkiye ile birlikte yürüme yoludur" dedi.
#Ersin TatarÜniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül’de başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu sene üniversitelerin salgının seyrine göre yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ya da hibrit eğitim konusunda kendi kararlarını vereceklerini duyurdu. Bu duyurunun ardından eğitim öğretimin nasıl sürdürüleceği her üniversitenin kendi inisiyatifine kalmış oldu. Üniversitelerin güz yarı yılı açılış tarihleri 27 Eylül ile 18 Ekim arasında farklılık gösteriyor. Yüz yüze eğitimin ağırlıklı olarak tercih edildiği yeni dönem çalışmalarında ders kredilerine ve programın durumuna bağlı olarak çevrim içi derslerin de yapılması planlanıyor. Yeni dönem için hangi üniversite nasıl bir eğitim planlıyor? 30 üniversiteye nasıl açılacaklarını sorduk:
#ÜniversiteHibrit eğitim sistemi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeniden adını sıklıkla duyduğumuz bir terim oldu. Genel hatlarıyla koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya gelmesini kapsayan hibrit eğitimle ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki, hibrit eğitim nedir ve okullarda hibrit eğitim modeli nasıl olacak? İşte hibrit eğitim hakkında merak edilenler…
#Hibrit Eğitim NedirÜniversiteler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı son gelişmeler ile öğrenciler tarafından merak ediliyor. Üniversiteler uzun süre sonra yüz yüze eğitimle öğrencilere kapılarını açacaklar. YÖK ve Sağlık Bakanlığı kararına göre yükseköğretim kurumları örgün programlarda harmanlanmış (hibrit) eğitim modeli de kullanılabilecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında sınavlar, yüz yüze yapılacak. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? İşte, üniversitelerde yüz yüze eğitim tarihi ve 2021-2022 akademik takviminin detayları
#Üniversiteler Ne Zaman AçılacakYÖK, üniversitelerdeki Kovid-19 tedbirlerini ve eğitim süreçlerinin çerçevesini belirledi. YÖK, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitimlerin başlatılacağı 2021-2022 eğitim öğretim döneminde, üniversite kampüslerinde uygulanacak önlemlere ilişkin rehber ile eğitim ve öğretim süreçlerine dair 2 ayrı rehber hazırlandı. Peki, hibrit eğitim nedir?
#Hibrit Eğitim Nedir?Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitimlerin başlatılacağı 2021-2022 eğitim öğretim döneminde, üniversite kampüslerinde uygulanacak önlemlere ilişkin rehber ile eğitim ve öğretim süreçlerine dair 2 ayrı rehber hazırlandı. Rehbere göre; 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz döneminden itibaren üniversitelerde örgün programlarda yüz yüze eğitime geçilecek. Salgının seyrine göre yükseköğretim kurumları örgün programlarda harmanlanmış (hibrit) eğitim modeli de kullanılabilecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında sınavlar, yüz yüze yapılacak. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre çevrimiçi sınav uygulamalarından da yararlanılabilecek.
#YÖKHibrit eğitim modeli, YÖK Başkanı Özvar'ın açıklamaları sonrası yeniden gündeme geldi. Özvar, üniversitelerde eğitim öğretimin aksamaması hususunda hibrit ve harmanlanmış eğitim modellerin kullanılacağını bildirdi. Yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya gelmesiyle oluşturulan hibrit eğitim, derslerin 'yüz yüze' ve 'online' karma şeklinde yapılması olarak biliniyor. Harmanlanmış öğrenme olarak da bilinen bu eğitim modelinde, teknolojik materyaller kullanılıyor. Peki, hibrit eğitim nedir, harmanlanmış eğitim modeli ne demek? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Hibrit Eğitim NedirAnadolu Üniversitesi’nin açıklaması ardından hibrit eğitim modeli bir kez daha gündeme geldi. Anadolu Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Örgün Sistem Güz Dönemi derslerinin, 'hibrit eğitim' şeklinde yapılmasının planlandığını açıkladı. Peki, hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim sistemi ne demek? İşte hibrit eğitim modelinin detayları ve Anadolu Üniversitesi’nin hibrit eğitim açıklaması…
#Hibrit Eğitim NedirHasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) pandemin ilk dönemlerinden itibaren aldığı önlemler çerçevesinde Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Belgelendirme Programını başarıyla tamamladığını açıkladı. HKÜ, böylece Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesini almaya hak kazandı.
#Hasan Kalyoncu ÜniversitesiAidiyet hissetme, mutluluk, merak... Bunlara uzmanların verdiği sanat, resim, müzik derslerini ve çocukların okuldaki karar alma süreçlerine katılmalarını da ekleyin. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve uzmanlar hayallerindeki okulu anlatıyor. 14 yaşındaki Öykü, duvarlara “İmkânsız diye bir şey yoktur” yazmak istiyor. 13 yaşındaki Nuri haftada bir günü ödevsiz geçirmeyi hayal ediyor. Öğretmenlerse okul dışında da ders yapmanın elzem olduğunu söylüyor.
#GazetehaberleriDünyayı etkisi altına alan pandemi sonucu dünyanın dijitalleşme hızı artarken, eğitim alanında da dönüşüm hızla yaşanmaya başladı. Bu kapsamda Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi de Birebir TV Dijital Eğitim Platformu ile ‘hibrit eğitim modeli’ anlaşması imzaladı.
#YÜKSEK İHTİSASMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak” sözleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Zira uzaktan eğitim, ‘eğitim eşitsizliği’ bakımından hayli eleştirildi. Uzaktan eğitim, açık öğretim modelindeki gibi yüz yüze eğitimin yerini alabilir mi? Bakan Selçuk tam olarak neyi kastetti? Uzmanlara sordum.
#YazarHibrit eğitim, üniversiteler için alınan kararlar sonrasında gündemde yer almaya başladı. Üniversiteleri, YÖK ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak tavsiye kararı neticesinde hibrit eğitime geçeceği açıklandı. Buna göre üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde uygulama ağırlıklı bölümler yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Diğer bölümler ise uzaktan eğitim ile sürece devam edecek.
#Hibrit Eğitim2020 yılına damgasını vuran Kovid-19 salgını eğitimden ticarete, sosyal hayattan eğlenceye kadar hemen hemen hayatın bütün alanlarını etkiledi. Salgının dönüşüme uğrattığı alanların başında da hiç kuşkusuz eğitim alanı geliyor. Yüz yüze eğitimin kaldırıldığı dönemde, sadece örgün eğitimde değil iş veya kişisel gelişim için dil kurslarına yönelen kişiler de eğitimlerine devam edebilmek için büyük oranda online eğitime yöneldi.
#EğitimPandemi sürecinde iş yapış şekilleri değişti, evden çalışma modeli daha çok benimsendi. Diğer yandan uzaktan eğitim de çok daha kritik bir öneme sahip oldu. Bu kapsamda Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliğinde olan Microsoft'un Türkiye CTO'su Onur Koç, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#MicrosoftEsenler Belediyesi 10 bin tablet dağıtımı gibi pek çok belediye, kurum ve kuruluşun destek maiyetinde gerçekleştirdiği ücretsiz tablet desteği, MEB'in 500 bin tablet dağıtımı ile devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere ücretsiz tablet dağıtımı yapacaklarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tablet başvurusu yapmaya gerek kalmadan il müdürlüklüleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edildiğini ifade etti. Peki, MEB ücretsiz tablet başvurusu yapmadan tablet bilgisayar alıp alınmayacağı nasıl öğrenilebilir? İşte, MEB tablet başvurusu ve ücretsiz tablet dağıtımı hakkında detaylı bilgiler
#Meb Tablet