Hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim modeli ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Hibrit eğitim nedir Hibrit eğitim modeli ne demek
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 17:04

Üniversitelerde hibrit eğitim için açıklama geldi. Afet nedeniyle pek çok ilde eğitim aksarken hibrit eğitim için düğmeye basıldı. Yüz yüze ve online eğitimin birleşimiyle ortaya çıkan hibrit eğitim, harmanlanmış bir eğitim olarak ifade edilmektedir. Peki, hibrit eğitim nedir ve ne demek? İşte, hibrit eğitim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Hibrit eğitim, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır.

HİBRİT EĞİTİM: ONLİNE VE YÜZ YÜZE EĞİTİMİNİN BİRLEŞİMİ

Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.

Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir.

Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.