Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hakkında bir çok soru araç kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Araçlarında HGS etiket sistemi kullanan veya kart sistemi ile yolculuk edenler bu iki sistemin arasındaki farkı merak ediyor. Peki HGS kart ve etiket arasındaki fark nedir? HGS etiketi nasıl yapıştırılır? İşte detaylar
#HGSTürkiye sınırları içerisinde köprü ve otoyollar için ücret alınmaktadır. Bu ücret hızlı geçiş sistemi (HGS) olarak bilinen sistem üzerinden sağlanmaktadır. Tabii bu durum aynı şekilde yabancı plakalı araçlar adına da geçerliliğini koruyor. O yüzden pek çok kişi bu konu hakkında araştırma yapmakta ve bilgi almaya çalışmaktadır. Peki, yabancı plaka HGS sorgulama işlemi nasıl yapılır? Yabancı araçlar için HGS nasıl alınır? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
#Yabancı Araçlar İçin HGS Nasıl Alınır?HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce araç sahibi vatandaş tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. HGS bakiye sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden artık çok kolay. Ceza yiyip yemediklerini merak eden ve köprü geçişlerinde bakiye sıkıntısı yaşamak istemeyen vatandaşlar için HGS bakiye sorgulama işleminin ayrıntıları.
#OgsAraç sahibi olan vatandaşlar HGS cezalarını ve bakiyelerini sorgulamak için internette araştırma yapıyorlar. Borç ve ceza sorgulama için bir çok yöntem var. İster PTT ile isterseniz online ödeme ile HGS hakkında tüm sorularınıza cevap alabilirsiniz.
#HGS SorgulamaHGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce araç sahibi vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. HGS bakiye sorgulamak için; e-devlet, PTT, telefon ve bankalar HGS sorgulama işlemlerinize aracılık eder. Bunların hiçbirine gerek kalmadan bankalara verilecek otomatik ödeme talimatı ile de bakiyenin yetersiz kalması durumunun önüne geçilebilir. Peki, HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi nasıl yapılır?
#HgsHGS cezası, kaçak geçiş sonucunda verilmektedir. Online olarak HGS ceza sorgulama işlemleri yapılabilir. HGS geçiş ihlali yani kaçak geçişleri sorgulama ve HGS bakiye sorgulayıp öğrenmek için PTT kurumlarından yapabilirsiniz ve arycıa PTT online işlemlerden de HGS kaçak geçiş şüpheniz varsa sorgulayabilirsiniz. HGS kaçak geçiş sorgulama ve HGS bakiye sorgulamak için ilgili kurumun müşteri hizmetleride size bu konuda yardımcı olabilir. Peki HGS kaçak geçiş sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?
#HgsAraç sahiplerinin en çok yaptığı aramalardan biri köprü ve otoyollarda bulunan gişelerden kaçak geçiş yapma durumunda ne yapılması gerektiği oluyor. HGS-OGS gişelerinden kaçak geçiş yaptığınız takdirde bunu nasıl sorgulayabilirsiniz. İnternetten HGS -OGS sorgulamaları nasıl gerçekleşiyor? İşte bu konuda tüm merak edilen HGS - OGS sorgulamaları
#HgsPTT Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında HGS sorgulama işlemleriniz dijital ortamda artık çok daha kolay.İnternet üzerinden HGS sorgulama işlemleri nasıl yapılır?
#Hgs Bakiye SorgulamaKöprü ve otoyollardaki trafiği azaltmak için şubat ayında KGS gişelerini HGS’ye (Hızlı Geçiş Sistemi) çeviren Ulaştırma Bakanlığı, şimdi de OGS gişelerini 6 ay içerisinde HGS’ye çevirerek tüm gişeleri kaldıracak. Tüketiciler ise tek hakim olacak HGS’ye geçişte OGS için ödedikleri depozitoyu alabilecek ancak cihaz bedellerini geri alamayacak.
Araba sahibi milyonlarca kişi, sürücülerin otoyol ve köprülerden daha hızlı ve kolay geçiş yapmasını sağlayan HGS, sürücülerin en çok merak ettiği konulardan. Özellikle HGS’nin nasıl ve nereden temin edileceğini araştıran sürücüler bu konuda internette araştırma yapıyor. Peki HGS nasıl alınır? HGS başvurusu nereye yapılır? HGS geçiş ücretleri ne kadar?
#HgsSalgın neredeyse bitti. Bütün ülkeler önlemleri gevşetti. Tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Avrupalı Türkler için her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Sıla Yolu’nu adım adım taradık. Almanya’nın Münih kentinde başlayan ve İstanbul’da sona eren yolculuğumuz boyunca 5 bin km’den fazla yol yaptık, güzergâh üzerindeki bütün ülke yetkilileri ve gümrük görevlileriyle görüştük.
#Sıla YoluOGS, 31 Mart itibarıyla araçlardaki yerini HGS’lere bırakacak. 1999 yılında OGS uygulaması başladığında, Ziraat Bankası’ndan cihazlar 40 dolardan başlayan bedelle alınırken, zaman içinde hem cihazlar ucuzladı hem de Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Denizbank’ın sisteme dahil olmasıyla cihaz bedeli 13 dolara kadar düştü. Hatta bankalar kredi kartı kullanımı karşılığında bu cihazları müşterilerine ücretsiz vermeye başladı. Öyle ki 2012 yılında uygulamaya giren HGS’ye geçmek isteyen OGS kullanıcılarına bankalar 40 dolarlık depozito ücretlerini de iade ettiler. Ancak 2013 yılında kaldırılan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) kartlarına sahip olanlar ise kart ücretlerini alamadılar; kart bakiyeleri ise HGS’ye aktarıldı. Peki, OGS depozito iadeleri nasıl alınacak? OGS ile HGS arasındaki farklar neler? İşte, o detaylar
#OgsUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırıldığını açıklaması, 1.2 milyon kullanıcının cihazlar için ödediği bedelin iade edilip edilmeyeceği sorusuna neden oldu. Biz de cihaz bedelleri iade edilecek mi sorusunu yetkililere sorduk. Ancak OGS cihaz bedellerinin iade mi edileceği yoksa HGS’lere bakiye olarak mı ekleneceği netleşmiş değil.
#OGSİnternetteki dolandırıcılık hikayelerine bir yenisi daha eklendi. Kurumsal oto kiralama şirketi gibi görünen sahte ve kopya siteler üzerinden onlarca kişi dolandırıldı. Mağdurlar muhatap bulamazken hem paraları hem de işleri aksadı.
#Araç KiralamaEskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi tepki çeken bir karara imza attı. Karara göre Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahları turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayrıldı. Araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlenmesine 5 farklı sendika tepki gösterdi, kararın iptali için dava açtı. Konuya ilişkin üniversite yönetimi de açıklama yaptı.
#EskişehirEskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi tepki çeken bir karara imza attı. Karara göre Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahları turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayrıldı. Araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlenmesine 5 farklı sendika tepki gösterdi, kararın iptali için dava açtı. Konuya ilişkin üniversite yönetimi de açıklama yaptı.
#Ücretli HGS