Sağlık alanında yapılan pek çok çalışma birtakım hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde oldukça önemli olmaktadır. Bunlardan biri de kan tahlili yapılması suretiyle pek çok hastalığın tespit edilmesine yardımcı olan testler olmaktadır. Yapılması kolay olan kan testleri hem pratik olması hem de güvenilir sonuçlar vermesi nedeniyle uzmanlar tarafından sıklıkla tercih edilen testler arasında gösterilmektedir. Peki, hemogram nedir, ne işe yarar? Tam kan sayımı testi değerleri ortalama kaç olmalı? İşte, hemogram testi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan detaylar.
#Hemogram NedirHemogramın ne anlama geldiği ve hemogram testinin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Sağlıkla ilgili bir test olan hemogram hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar internette araştırma yapıyor. Peki, hemogram nedir? Hemogram testi nasıl yapılır?
#Hemogram Nedir?RDW (Red Cell Distribution Width) insan sağlığı için önemli kan testlerinden biridir. Genellikle kansızlık olarak bilinen anemi hastalığının tespiti için kullanılıyor. RDW’nin ne olduğunu öğrenip buna göre tedbirinizi alabilirsiniz. RDW nedir, düşüklüğü ile yüksekliğinin nedenleri ve sebepleri nelerdir, sizler için derledik.
#RDW NedirKan değerlerinin düşüklüğü ya da yüksekliğine bakılarak vücudumuzdaki pek çok hastalık için tanı konulabilir. Bazofil değerine tahlil sonuçlarında BAS olarak ifade edilir. BAS değerinin yüksek olması kişideki enfeksiyonun yüksek olması anlamına gelebilir. Peki, bazofil nedir? Bazofil normal değeri kaç olmalıdır? Bazofil yüksekliği- düşüklüğü belirtileri
#Bazofil NedirHemogram testi, kişinin genel sağlığı hakkında bilgi veren testlerden biri. Kanda yer alan lökosit (Beyaz küre), eritrosit (kırmızı küre), hemoglobin, hematokrit, trombosit gibi kan hücre elemanlarının sayılarını ve oranlarını veren genel bir test olan hemogram testi, 'tam kan sayımı' olarak da adlandırılıyor. Peki hemogram testi nasıl yapılır? İşte hemogram testi hakkında merak edilenler...
#Hemogram Testi Nasıl YapılırBiyokimya, canlı dokularını oluşturan maddeleri ve bu maddelerin fonksiyonlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Basit ya da gelişmiş her türlü canlının kendine göre bir kimyası vardır. Bunların hepsi ise biyokimyanın konusudur. Canlı dokularından ayrıştırılan her dokunun o canlının fonksiyonlarında çeşitli görevleri bulunur. Biyokimya testi nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.
Baş dönmesi ve denge sorunlarına sebep olan vertigo, günlük yaşamı kabusa çevirebilir. “Vertigo ile gelen hastanın yakınmalarını iyi değerlendirmek gerekir” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun; vertigo belirtileri, vertigo tedavisi, vertigo teşhisi ve vertigo tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#VertigoKanda yer alan lökosit (Beyaz küre), eritrosit (kırmızı küre), hemoglobin, hematokrit, trombosit gibi kan hücre elemanlarının sayılarını ve oranlarını veren genel bir test olan hemogram testi, 'tam kan sayımı' olarak da adlandırılıyor. Birçok hastalık konusunda ön fikir veren bu test, rutin ya da doktorunuzun saptadığı bir tıbbi muayenenin parçası olarak yapılabilir. İşte, hemogram testi hakkında tüm merak edilenler...
#Hemogram Testi