Gıda konusunda en tartışmalı besin ekmektir. Ekmek deyince de buğday akla geliyor. Buğday da insanda ‘buğday alerjisi’, ‘çölyak hastalığı’ yapabiliyor. ‘Gluten hassasiyeti’ oluşabiliyor. Buğday alerjisi üzerine araştırmalar yapan İstanbul Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar’ın araştırması sona ermiş.
#YazarBalkanlar’a giderken her zaman heyecan duyarız. Önceki gün Arnavutluk’un başkenti Tiran’a indikten sonra, Berat üzerinden toplam 5 saat süren yolculuğun ardından Tomor Dağı’ndaki ‘Ali Abbas’ı (Celal Abbas) anma etkinlikleri’ne geldik. Sadece Arnavutluk’tan değil; Makedonya, Kosova, Saraybosna ve çevre ülke insanlarından, Alevi, Sünni ve Hıristiyanlardan geniş bir katılım vardı. Bir hafta süren etkinliklere bu yıl 100 bin kişinin katıldığını söyleyebiliriz. Gelenlerin birçoğu geçen haftaki ‘Hacı Bektaş-ı Veli anma törenleri’ne de katılmışlar.
#YazarİSTANBUL Aydın Üniversitesi öğretim görevlileri Prof. Dr. Haydar Özpınar ve Prof. Hasan Saygın, Rheinland Pfalz Eyaleti'ndeki Türk gençlerine yönelik eğitim imkanları sunan BİS (Köprü kuralım, uyumu güçlendirelim) projesi yöneticileri Hüseyin Haydaroğlu, Peimaneh Nemazi-Lofink ile birlikte Rheinland Pfalz Eyaleti Çalışma ve Sosyal Bakanlığı İş Dairesi yöneticisi Doris Bartelmes'i ziyaret etti.