Devam zorunluluğuyla ilgili gelişmeler, özellikle İlkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın afet bölgesi olan 10 ilde okullarda devam zorunluluğu aranmayacağı kararını bildirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da açıklama geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. 71 ildeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretimin 20 Şubat’ta başlayacağını bildiren Cumhurbaşkanı devam şartı hakkında da bilgi verdi. İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Milli Eğitim BakanlığıDevam zorunluluğuyla ilgili son gelişmeler araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı açıklamadan sonra devam zorunluluğunun hangi illerde kaldırıldığı gündem oldu. Daha önce Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda deprem bölgesindeki okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencilere nakil hakkı tanınmıştı. Kahramanmaraş'ta 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya’ya giden Bakan Özer, yardım ve destek faaliyetlerini sahada takip ediyordu. Özer'den devam zorunluluğuyla ilgili kritik açıklama geldi. Peki okullarda devam zorunluluğu kaldırıldı mı? Hangi illerde devam zorunluluğu olmayacak? İşte, MEB’in aldığı kararın detayları…
#Devam Zorunluluğu Kaldırıldı MıOkula devam zorunluluğuyla ilgili detaylar araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sebebiyle bölgedeki okullarda öğrenci olanlar için ikinci dönemde devam koşulunun aranmayacağını belirtti. Bu açıklama ile devam zorunluluğunun hangi illerde kaldırıldığı merak konusu oldu. Kahramanmaraş'ta 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından okullar da tatil edildi. MEB'den gelen son açıklamaya göre depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini, 1 Mart'tan sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alınacağı duyuruldu. Peki okula devam zorunluluğu kaldırıldı mı? Devam zorunluluğu hangi illerde kaldırıldı? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Okula Devam Zorunluluğu Kaldırıldı Mı12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçişin ardından kanun doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve lise olarak okulların yeniden yapılanması için milyarlar gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin Zararsız, 4+4+4’ün toplam maliyetinin 4 yılın sonunda 40 milyarı aşacağını açıkladı. Kademeli zorunlu eğitimle ilgili sorularımızı yanıtladı: