Halikarnassos Surları’nda başlayan çalışmaların Bodrum tarihi ve turizmi açısından önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Surların kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarını AKADEMİA Vakfı ile ortaklaşa yürütüyoruz. Çalışmalarımız Bodrum Müzesi’nin gözetimi ve denetiminde yapılıyor. Karya’nın başkentini Mylasa’dan Halikarnassos’a taşıyan Satrap Mausolos tarafından inşa edilen surlar, M.Ö. 377-362 arasında tamamlanmış. Halikarnasos Surları, duvarları, kuleleri, Mylasa, Pedesa ve Myndos kapıları ile sadece bir sur değil, önemli bir anıt eser olarak kabul ediliyor. 7 kilometre uzunluğundaki surların 5 kilometreye yakın kısmı yer yer ağır tahribatlara uğramış olmasına rağmen günümüze kadar ulaşabilmiş durumda. Bu önemli anıt eserin kurtarma kazısının yapılması, üzerindeki bitki, çöp, molozlardan arındırılıp korunur ve görünür hale getirilmesi için proje geliştirdik” dedi.
#İzmirBodrum'da bulunan 2400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surları'nın kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Kasım ayında başlayan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Halikarnasos surları, duvarları, kuleleri, Mylasa, Pedesa ve Myndos kapıları ile sadece bir sur değil, önemli bir anıt eser olarak kabul edilmektedir. Bu önemli anıt eserin kurtarma kazısının yapılması, üzerindeki bitki, çöp ve molozlardan arındırılıp korunur ve görünür hale getirilmesi için bir proje geliştirdik" dedi.
#Halikarnassos SurlarıBodrum'da bulunan 2400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surları'nın kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Kasım ayında başlayan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Halikarnasos surları, duvarları, kuleleri, Mylasa, Pedesa ve Myndos kapıları ile sadece bir sur değil, önemli bir anıt eser olarak kabul edilmektedir. Bu önemli anıt eserin kurtarma kazısının yapılması, üzerindeki bitki, çöp ve molozlardan arındırılıp korunur ve görünür hale getirilmesi için bir proje geliştirdik" dedi.
#MuğlaYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1