Güvenlik Yazılımı haberleri sayfasında Güvenlik Yazılımı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1652 Güvenlik Yazılımı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Okullar yarı yıl tatiline giriyor. Yeni nesil artık boş zamanının önemli bölümünü bilgisayar ya da telefon başında geçiriyor. Çoçukları kadar dijital sistemlere hakim olmayan ebeveynler ise çocuklarının sanal dünyadaki davranışlarından haklı olarak endişe duyuyor. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET Türkiye’den Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, çocuklarımızı sanal dünyadaki tehlikelerden koruyabilmek için önerilerde bulundu.
#EsetTrend Micro, yenilenen ve kapsamı genişletilen “Trend Micro Security 2017” çözümünü, kullanıcıların beğenisine sundu. Yeni sürüm, günde 250 milyonu aşkın tehdide karşı koruma yaparak, kullanıcıların fidye yazılımlara (Ransomware), kötü niyetli tehditlere, kimlik hırsızlığına ve yeni zararlı yazılım çeşitlerine karşı güvende olmasını sağlıyor.
#Trend MicroPerşembe gecesinden başlayarak Cuma günü dünya çapında bilgisayar sistemlerini etkileyen kesintinin ardından havacılıktan bankacılığa teknoloji tabanlı hizmetler yavaş yavaş normale dönmeye başladı.
#CrowdstrikeDünya genelinde ABD merkezli hava yolu şirketleri başta olmak üzere şirketler, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası'nda, Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike sistemlerindeki sorun nedeniyle teknik aksaklık yaşandığı bildirildi.
#Siber GüvenlikMicrosoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'in sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşanıyor. CrowdStrike, dünya çapında yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için "geçici" bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu.
#İnternet SistemiAdabeyan kargo mesajı, pek çok kullanıcıya art arda gelmesiyle birlikte merak konusu oldu. Tüm kullanıcılara Adabeyan adı altında aynı mesajı gönderen sistem, mesaja Trendyol Express firmasının kargo takip numarası da ekledi. Peki, Adabeyan nedir? Ada beyan kargo mesajı gerçek mi, dolandırıcılık mı? Trendyol Express adını kullanıyor
#AdabeyanAdabeyan kargo mesajı, pek çok kullanıcıya art arda gelmesiyle birlikte merak konusu oldu. Tüm kullanıcılara Adabeyan adı altında aynı mesajı gönderen sistem, mesaja Trendyol Express firmasının kargo takip numarası da ekledi. Peki, Adabeyan mesajı nedir? Bu mesaj gerçek mi, dolandırıcılık unsuru mu? İşte, şikayet platformlarına da yansıyan kimlik avı dolandırıcılarının Adabeyan kargo mesajı hakkında detaylar
#AdabeyanKalabalık bir ortamda herhangi bir konu hakkında sohbet edilirken 10 dakika sonra sosyal medya akışlarına o konuyla alakalı reklamlar düşmeye başlıyor. Ardından gelsin ‘Aaa bu telefonlar kesin bizi dinliyor’ tartışması... Peki bizi dinleyen gerçekten de telefonlarımız mı? Uzmanlar yanıtladı…
#TeknolojiSon dönemde korsan yayın yapan site ve uygulamaların sayısı bir hayli arttı. Futbol müsabakaları, dizi ve filmler ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Fakat yeni bir araştırma kaçak yayın yapan sitelerin kötü amaçlı yazımlarla dolu olduğunu ortaya çıkardı. Peki kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler?
#Korsan YayınHemen hemen her internet kullanıcısı, en kazançlı kötü amaçlı yazılım türlerinden biri olan scareware yani korkutma amaçlı siber saldırı ile en az bir kez karşılaşmıştır. Scareware'nin en belirgin işaretlerinden biri, bir virüsün tespit edildiğini iddia eden korkutucu ani bir uyarıyla karşılaşmanızdır. Bunu ve diğer işaretleri bilmek, dolandırılmanızı engelleyebilir.
#Alev AkkoyunluGoogle Play Store’daki farklı uygulamalar üzerinden yayılan tehlike, cihazları tehdit etmeye başladı. Daha önce 20 bankayı taklit ederek saldırı gerçekleştiren siber korsanlar şimdi de kullanıcıları hedef alıyor. Peki kullanıcıları hangi tehlikeler bekliyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Teknoloji2021 siber suçluların şu ana kadar en çok gelir elde ettikleri yıllardan biri oldu. Geride bıraktığımız yılın sadece ilk yarısında yaklaşık 19 milyar kayıt ifşa edildi. Yeni yıla başlarken, dijital hayatımızı da gözden geçirmemiz, yeni kararlar almamız gerekiyor. Uzmanlar, yeni bir yıla başlarken siber güvenlikle ilgili değiştirilmesi gereken 10 alışkanlığı belirledi.
#EsetStev Jobs çalıştığı mühendislere, özellikle kullanıcıların sisteme çok fazla müdahale etmeyecek şekilde ürünlerinin geliştirilmesi için titiz davrandığını biyografisinde yazıyordu. Siyah beyaz DOS ekranlarından görsel albeniye sahip işletim sistemlerine geçişimizde kendisinin çığır açtığını söylemek pek de abartı olmaz.
#Alev AkkoyunluAkıllı telefon kullanımı sonsuz faydalarının yanı sıra ciddi dezavantajları da beraberinde getirdi. Bunların başında da özellikle pandemi döneminde sık sık gündeme gelen siber güvenlik sorunları geliyor. Son araştırmalar kötü amaçlı kimlik avı saldırılarında mesajlaşma uygulamalarının çok büyük pay sahibi olduğunu gösteriyor. Peki bu saldırılar nasıl gerçekleşiyor? Hangi bilgiler ele geçiriliyor? Korunmak için neler yapmalıyız? Uzmanlar hepsini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#WhatsappOkulların açılmasıyla birlikte öğrenciler için eğitim süreci yeniden başladı. Anne babalar akıllı telefonlar sayesinde çocuklarıyla kolayca iletişim kurmayı planlarken, çocuklar için cep telefonları oyun oynamak ya da sosyal medyayı takip etmek anlamına geliyor.
#TelefonWhatsApp’ın web uygulamasını kullanmak konusunda pandemi sürecinin öncesine kadar dirençliydim. Hem hibrit çalışma ortamı, hem çoğunluğun artık iş süreçlerinde e-postalarından daha aktif olarak WhatsApp kullanması bu önyargımı kırmama sebep oldu. Sanırım yalnız değilim, benim gibi birçok insan WhatsApp’ı web üzerinden kullanmaya başladı.
#Alev AkkoyunluFacebook gibi sosyal medya uygulamaları hakkımızda oldukça fazla veri topluyor. Bu verilerin bazıları (hangi gruplara üye olduğunuz, kimleri aradığınız, Messenger ile paylaştığınız şeyler gibi) sosyal çevremiz ile ilgili daha iyi tavsiyeler ve eşleştirmeler sağlayabilmeleri için toplanıyor. Fakat bunun dışında da toplanan ve çok mantıklı olmayan yığınla veri var. IP adresiniz, hangi reklamlara tıkladığınız, internette gezinmek için hangi tarayıcıyı kullandığınız, bir siteyi ne kadar ziyaret ettiğiniz, ekran boyutunuz, konumunuz, kullandığınız cihaz gibi veriler ya Facebook’un kendisi veya Facebook’un iş ortakları tarafından toplanıyor.
#Can ErginkurbanYapılan araştırmalara göre Türkiye’de KOBİ ölçeğindeki şirketler işletmelerin yüzde 90’ından fazlasını oluşturuyor. İstihdamın önemli bir kısmını sağlayan ve ekonomide büyük bir öneme sahip olan KOBİ’ler, ne yazık ki, siber saldırılara karşı yeterince savunma geliştiremiyorlar; iş ve para kaybına maruz kalıyorlar.
#KobiSiber suç ekonomisi her geçen gün büyüyor. Siber suçlular her fırsatı kurbanlarının kişisel verilerini ya da paralarını elde edebilmek için değerlendirmeye çalışıyorlar. İnternet kullanıcılarının, önemli gün ve haftalarda, bayram günlerinde, dijital hareketliliğin yoğun olabileceği her ortamda bir siber dolandırıcının da olabileceğini düşünerek hareket etmesi gerekiyor.
#EsetJohn McAfee hayatını kaybetti. ABD'li anti-virüs yazılımcısı John McAfee İspanya'daki tutuklu bulunduğu hücresinde ölü bulundu. John McAfee'nin ölüm nedeni henüz kesinleşmezken, intihar şüphesi olabileceği öğrenildi. 1987'de McAfee Associates yazılım şirketini kuran ve bir dizi kurumsal güvenlik yazılımı üreten McAfee Associates ile ilk başarısını elde eden John McAfe'nin 30 yıla kadar hapis cezası alabileceği tahmin ediliyordu. Peki, John McAfee kimdir kaç yaşında neden öldü? İşte, virüs yazılımcısı John McAfee'ın hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler.
#John Mcafee KimdirPandemi döneminde evde kalma süreci yaşlılar için uzun sürdü. Yaşlı grubun teknoloji kullanımlarının artması siber suçlular için yeni bir fırsat kapısı açtı. Siber güvenlik uzmanları, artan saldırılara karşı yaşlıların yalnız bırakılmaması gerektiğini belirterek uyarı ve önerilerde bulundu.
#HackerSiber güvenlik şirketi uzmanlları tarafından, ilk defa Aralık 2020’de İspanya’da görülen FluBot kötü amaçlı yazılımı, dünyanın farklı ülkelerinde de yayılıyor. Kötü amaçlı uygulamaları indirtmek için bağlantıların yer aldığı metin mesajları (SMS) yollamakla ünlenen FluBot, android kullanıcılarını hedef alıyor olsa da iPhone kullanıcıları da bu yazılımın hedefinde.
#EsetGünümüzde bankacılık, e-ticaret, kriptopara, e-devlet uygulamaları yaygın olarak bireyler ve kurumlar tarafından kullanılıyor. Sundukları çözümlerle hayatı kolaylaştıran mobil uygulamalardaki riskler de giderek artıyor. Kişisel ve kurumsal bir çok değerli veri barındıran uygulamalara yönelik kötü amaçlı kişilerin neden olduğu güvenlik ihlalleri ne yazık ki kötü sonuçlar doğuruyor.
#Eset