Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ, güneş enerjisinde mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA GES-3) yarışmalarında katılımcı profilinin büyük holdinglerden enerji sektörünün önemli paydaşlarına kadar çeşitli kesimlerden oluşmasının, güneşin artık önemli bir yatırım alanı olarak görüldüğünün göstergesi olduğunu belirtti.
#Güneş Enerjisi Sanayicileri Ve Endüstrisi DerneğiGüneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği Başkanı Demirdağ, 2030'da Türkiye'de 1 milyonun üzerinde elektrikli aracın kullanılmasının beklendiğini belirterek, bu araçların 100 bin megavatlık bir batarya kapasitesi oluşturacağını bildirdi.
#Elektrikli AraçGENSED Başkanı Halil Demirdağ, "Türkiye'nin şu an 5 bin 600 megavatı bulan güneş enerjisi kurulu gücü var. Güneş enerjisinde bin megavatlık kurulu güç yılda 110 milyon dolarlık gaz ithalatını önlüyor. Mevcut kurulu güçle 30 yılda ithal yakıtlara harcanabilecek 18 milyar doları ülkemizin kasasında tutmuş olacağız" açıklamasında bulundu.
#Güneş Enerjisi Sanayicileri Ve Endüstrisi DerneğiGÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, "YEKA-3 kapsamındaki proje kapasiteleri daha küçük miktarlarda olacak. Türkiye'nin en doğusundan batısına 35-40 ilde, kapasiteleri 10 ila 50 megavat arasında değişecek kurulumlar için ihalelerin bu yıl içinde yapılmasını bekliyoruz. Üçüncü çeyreğe sarkmayacağını düşünüyoruz. Bu şekilde küçük kapasiteleri yatırımcılar kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirebilirler" açıklamasında bulundu.
#Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye BölümüUluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, gelecek yıl dünyada güneş paneli fiyatlarında ciddi düşüş görüleceğini ve bu durumun çatı üstü güneş santrali pazarını hareketlendireceğini belirterek, "Yatırımcılara önerimiz, yatırım yapmaktan korkmayın. Depolama ve güneşin ivmesiyle birlikte Türkiye'de çok ciddi bir değişim olacak." dedi.
#Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye BölümüBu satırların yazılırken henüz referandum için sandık başına gidilmemişti. O nedenle yazının başlığının sandıktan çıkmış olan evet ya da hayır sonuçlarıyla hiçbir ilgisi yok. Muhtemelen kimileri bugüne büyük bir sevinç ve yeni umutlarla başladı. Kimileri de hayal kırıklığının şokunu atlatmaya çalışıyor.
#İzmirANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI (ATSO) BAŞKANI DAVUT ÇETİN, ODA BÜNYESİNDE EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİNİ YÜRÜTEN ATSO AKADEMİ TARAFINDAN 7 MAYIS’T “AKDENİZ BÖLGESİ’NDE GÜNEŞ ENERJİSİ: LİSANSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNDE FIRSATLAR VE FİNANSAL DESTEKLER SEMİNERİ” DÜZENLENECEĞİNİ BİLDİRDİ.
GÜNEŞ Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Erkan, lisanssız elektrik üretiminde güneşin payının önümüzdeki süreçte giderek artacağını belirterek, “Yıl sonuna kadar güneşte kurulu güç 50 megavata çıkacak ve yatırım miktarı çok rahat 50 milyon Euro’yu bulacak” dedi.
Türkiye’de güneşe yatırım 2008 yılında gündeme geldi. Ancak 57 bin megavat’a ulaşan kurulu gücümüzün bugün yalnızca 5 megavatını güneş enerjisi sağlıyor. Nedeni, yatırım sürecinin beklenenden uzun ve meşakkatli olması. EPDK, güneş enerjisine yönelik santral başvurularını ilk defa bu yılın haziran ayında alacak. Yatırımcıysa, 2008’den bugüne uzanan süreye “Güneş Survivor” adını koymuş.
İstanbul’da çürük binaların yenilenmesi, dönüşümün finansmanı ve olası bir deprem sonrası ulaşım, tahliye, haberleşme, barınma, gıda, güvenlik gibi hayati konularda yapılması gerekenleri uzmanlara sorduk.
#Olası İstanbul DepremiTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...